Túllép a határokon a Gourmet Fesztivál

Szerző: | 2017.03.03 | Események, Hírek

Az idén május 18-21. között rendezendő Gourmet Fesztivál már túllép az országhatárokon, és a régió legjobb éttermeiből is bemutat néhányat, egyúttal vendégül hívja a környező országok sztárséfjeit. A Millenáris Parkban idén a mangalica és az eper kerül majd a figyelem középpontjába.

Az elmúlt években egymás szomszédságában sorakoztak Magyarország legkiválóbb éttermei, a trendi vidéki konyháktól a Michelin-csillagos éttermekig. Idén azonban a Gourmet Fesztivál a régió kulináris színterének legjavából is hív vendégeket Budapestre. Az éttermeken túl természetesen idén is jelen lesznek a legjobb hazai cukrászdák, borászatok, sörfőzdék, pálinkakészítők és a kézműves élelmiszerek széles választéka is megtalálható majd.

Míg a korábbi években egy-egy étel került középpontba, tavaly már két alapanyagra (a Bocuse d’Or jegyében a vadakra és a halakra) fókuszált a fesztivál. Most azonban saját fogásaik mellett mangalicából, illetve eperből készült fogásokkal készülnek a legjobb hazai éttermek séfjei.

 

Sztárok a színpadon

A különböző kiállítók mellett a korábbinál is színesebb programkínálat szórakoztatja majd a nagyérdeműt, amelyben immár a nemzetközi konyha kiemelkedő alakjai is feltűnnek majd. A felsorolás nem kisebb névvel indul, mint az év elején a világ legjobb női séfjének választott Ana Roš, a szlovén Hiša Franko étterem séfje, továbbá itt lesz a regionális konyha másik jeles képviselője, Wojciech Amaro, aki sokáig a világ két kiemelkedő séfje, Ferran Adriá (El Bulli) és Rene Redzepi (Noma) mellett dolgozott. Később saját éttermével megszerezte Lengyelországnak az első Michelin-csillagot, a világ legjobb éttermeit számon tartó „The World’s 50 Best Restaurants” listáján pedig a régió egyik felfedezettjeként szerepel. Szintén a Gourmet vendége lesz Anna Olson, világhírű cukrász, a Food Network TV műsorok sztárja, számos bestseller szerzője, és – mások mellett – bemutatót tart az ázsiai konyhájáról ismert pozsonyi Fouzoo étterem is. A hazai felhozatalt illetően természetesen minden napra jut egy-egy Michelin-csillagos séf és színpadra lép Széll Tamás és a magyar Bocuse d’Or csapat is. A gasztroszínpadon szerepel majd többek között Bernáth József, Steiner Kristóf, Gianni, de fellép Till Attila is.

Exkluzív vacsorák és workshopok

Idén nemcsak a színpadon, de exkluzív vacsorák keretében is találkozhat a közönség a legjobb séfekkel. Ana Roš, Wojciech Amaro, valamint Széll Tamás menüire érdemes lesz már előzetesen jegyet váltani, de lesz magyar Michelin all-star, illetve legjobb vidéki séfek által prezentált vacsora is. A színpadi programokon és exkluzív vacsorákon túl, az Electrolux jóvoltából ismét lesznek workshopok. Itt a szakma legjobbjaitól és neves séfektől tanulhatnak a résztvevők a legkülönbözőbb témákban, továbbá idén még több gyerek és családi programmal készül a fesztivál.