Új étterem a Gresham Palotában

Szerző: | 2015.06.29 | Hírek, Szálloda

Megnyílt Budapest belvárosának legújabb étterme a Kollázs – Brasserie & Bar a Four Seasons Hotel Gresham Palace-ban.

Az étterem tradicionális, mégis közvetlen hangulatú kollázsban egyesíti a világvárosi Pest és a patinás Buda atmoszféráját, az egyedi hangulatot és az izgalmas kialakítást laza stílussal és megfizethető árakkal ötvözi. Az étterem nevét adó kollázs szó a gasztronómia minden területét lefedő kreatív kombinációkat hangsúlyozza.

kollazs1 Az étterem belső kialakítása az 1910-es és 20-as évek művészetét idézi, méltó emléket állítva a szecessziónak és Budapest legendás kávéházi kultúrájának, a belső teret a San Franciscó-i EDG Design álmodta meg.

A négy elkülönülő egységet – a látványgrillezőt, a bárt, a borpincét és cukrászdát –, valamint a téliesíthető, minden szezonban használható teraszt is magában foglaló létesítmény stílusos, kényelmes környezetet kínál reggelihez, ebédhez és vacsorához egyaránt.

A történelmi belső térrel ellentétben a kiállított művészi alkotások kortárs alkotók művei. A rendszeresen frissülő kiállítás kurátora Kelet-Európa vezető nemzetközi kortárs képzőművészeti vásárának szervezője, az Art Market Budapest.

A korábban a budapesti Arany Kaviár Étterem séfjeként és az Alabárdos Étterem helyettes konyhafőnökeként dolgozó Györffy Árpád séf által összeállított étlapon a helyi és a nemzetközi ízek, illetve a hagyományos és a modern fogások egyaránt helyet kaptak. Az étterem a modern európai és francia konyhára helyezi a hangsúlyt, ugyanakkor a magyar konyha jellegzetes fogásai is szerepelnek a kínálatban.

A bár itallapjára Jamie Jones, a londoni bárguru, a világ egyik legjobb ginszakértője honosította a világ klasszikus, modern és újrafelfedezett koktéljait. A nevükben is magyarosított recepteket, mint például a Zwackapáét olyan hungarikumokkal frissítette fel, mint az Unicum, az elkészítésükben pedig a modern konyhatechnológia fogásait, például a sous vide-et is beveti.

A különleges magyar hozzávalók – köztük a tokaji aszú – és klasszikus receptek párosítása egyedülálló harmóniát teremt a poharakban.

A Kollázs sommelier-je, Szik Mátyás két alkalommal – 2013-ban és 2014-ben – is elnyerte a Magyarország Sommelier Bajnoka címet, korábban pedig a budapesti Prime Steak & Wine fősommelier-je volt.

A Kollázsban hallható zene a jól ismert, 1950-es és 60-as évekbeli magyar és francia slágereket modern hangzással ötvözi egy, kifejezetten az étterem számára összeállított hangfelvételen.

A Kollázs személyzete Kártyás Mihály étteremvezető irányításával szívélyesen, barátságosan és közvetlenül szolgálja ki a vendégeket. A pezsgő atmoszféra megteremtése érdekében az étterem megfizethető árakkal vonzza a sokszínű közönséget.