Új séffel készül az új menüsor a Sofitelben

Szerző: | 2015.09.08 | Hírek, Szálloda

Kimondottan izgalmas menüsorral mutatkozott be újságíróknak a Sofitel Budapest új főszakácsa, a nyár elején a Közel-Keletről érkezett, német származású Deff Haupt, aki új ízeket hoz a belvárosi szálloda konyhájára.

A szálloda szeptember végétől elérhető őszi-téli menüjében találni például pácolt karalábé-carpacciót házi savanyúsággal, párolt Szent Jakab kagylót konfitált édesköménnyel, paradicsom-terrine-n, posírozott borjúszüzet laskagombával és füstölt tejjel, nyitott raviolin vagy éppen sertés hasalját „rizottó stílusú gyökérzöldségekkel.

Deff Haupt mondhatni kíváncsiságból lett szakács, és nem csupán megszerette a konyha világát, hanem hamar kiderült tehetsége is. Pályafutásának első két évében három junior főzőversenyt is megnyert, majd a világ több pontján elismert éttermekben vált vérbeli profivá. Dolgozott a három Michelin-csillagos strasbourgi Au Crocodile-ban, valamint Paul Bocuse és Joel Robuchon éttermeiben. Németországból indulva, Franciaországon, Chilén és Brazílián át, Kanadán, Egyesült Arab Emirátusokon keresztül Egyiptomból érkezett Magyarországra, hihetetlenül izgalmas tapasztalatokkal és elképesztő inspirációkkal. Deff különleges ételkölteményeit Bill Clinton, George W. Bush és Angela Merkel után a Paris Budapest Étterem vendégei is megkóstolhatják.

Az F&B igazgatói feladatokat is ellátó séf szerint Budapesten a gasztronómia szépen fejlődik, ám az alapanyagok terén gyakorta hiányzik az állandó minőség. A lecsóba beleszeretett, és a hazai édességeket is kimondottan izgalmasnak tartja, legnagyobb meglepetése pedig a kiváló magyar vörösbor-kínálat volt. Nagyon fontosnak tartja a fiatal szakácsok ösztönzését, és türelemre intését, hogy lássák, mennyire csodálatos szakmában is dolgoznak.

A Paris Budapest étteremben továbbra is folytatni szeretné a francia és a tradicionális magyar konyha fúzióját, és elengedhetetlennek tartja, hogy a valódi ínyenc ízvilágnak az elsőosztályú termékek adják az alapját. A jövőbeli tervei között szerepel, hogy több helyi beszállítóval dolgozzon együtt. Deff Haupt számára viszont sokkal fontosabb az étel íze és a felhasznált alapanyagok minősége, mint a kinézete, de természetesen az ételek egyedi látványának kialakításánál szerinte a séfek kreativitására van szükség.