Újabb Michelin-csillag Budapesten: Costes Downtown

Szerző: | 2016.03.09 | Céghírek, Hírek

Megjelent a Michelin Main Cities of Europe 2016-os kiadása, amelyből kiderül: immár öt étterem viselheti a csillagot.

A Borkonyha, a Costes, az Onyx és a Tanti mellé csatlakozott ugyanis az első magyar Michelin-csillagos étterem új egysége, a Costes Downtown.

Az idei kalauzban BIB Gourmand minősítést kapott a Petrus és a Laci!Konyha! is.

A Costes DownTown tavaly júniusban nyitotta meg kapuit a Vigyázó Ferenc utcai Prestige Hotel Budapest épületében és már a legnagyobb hazai étteremkalauz, a Dining Guide versenyén is a legjobbak közé sorolták. Bő egy héttel a hazai siker után nemzetközi elismerést is besöpört az étterem. “Izgalommal vártuk a Michelin Kalauz megjelenését, de legfőképp azért, hogy a séfváltás miatt a Ráday utcai Costes-szel minden rendben-lesz-e. „Arra nem is gondoltunk, hogy a Costes Downtown miatt is örülni fogunk” – mesélte Gerendai Károly, a Costesek társtulajdonosa, aki nagyon büszke arra, hogy az új étterem két séfje, Tischler Petra és Tiago Sabarigo mellett, a Costesnek első Michelin-csillagot szerző (és mindkét Costes szakmai irányítását továbbra is segítő) Miguel Vieira utóda, Palágyi Eszter is – azzal hogy a Ráday utcai étterem is megtartotta – kiérdemelte immár a Michelin csillagot. Palágyi Esztert nemrég, a Dining Guide versenyén az “Év Séfje” díjjal is jutalmazták.

A kalauz egyébként idén 43 éttermet ajánl Budapestről, ezek listája itt tekinthető meg: http://travel.michelin.com/web/destination/Hungary/restaurants