Újjászületett Émile, a budai polgárok étterme

Szerző: | 2017.05.02 | Hírek, Konyha

Második születésnapját, és egyben újjászületését is ünnepelte az Émile Gerbeaud-ról elnevezett budai étterem április 28-án. Az eredetileg fine dining étteremként elképzelt Gerbeaud-vállalkozás most stílust és koncepciót váltott: házi pékség és cukrászda, vasárnaponként családi piknikek, hétközben pedig meleg reggelivel, déli menüvel és családias környezettel várja a környékbelieket.

Niszkács Anna a tulajdonosi család képviseletében elmondta, hogy elsősorban a családokra alapoznak, ezért egy mesés gyerekbirodalmat alakított ki Varró Zoltán dizájner az étterem földszintjén, ahonnan a szülők folyamatosan szemmel tarthatják a kicsiket. A gyerekeké az egész alsó szint a látványkonyha mellett, színes székekkel, összefirkálható és lemosható üvegfallal. A minőség azonban továbbra is nagyon magas, de mindezt kedvezőbb áron kínálják.

A villa kertje ezentúl hétvégenként a környék lakóinak kerti partijává alakul grill-sütéssel, pezsgővel, zenével, gyerekprogramokkal, az angol village fête fesztiválok és az amerikai kerti grillezések mintájára.

A váltás egyik eleme, hogy a korábbi, a csúcsgasztronómiát képviselő személyzet helyett új kollégákat hoztak Budára, akik a házi konyháról ismerős ízekkel főznek. Az új menüt Tóth Ágnes, a Gerbeaud Gasztronómia executive chefje alakította ki, egészséges és házias ételekkel, amelyek alapanyagai a Gerbeaud Ház Vas megyei, saját farmjáról érkeznek. László Tamás, a Gerbeaud kreatív cukrászvezetője mutatta be a sajtótájékoztatón a ház sütemény-kínálatát és a második születésnapra készült, minden évben egy kicsit megújított Émile tortát. A klasszikus, csokoládés Gerbeaud-világ mellé gyümölcsös desszerteket kreáltak, amelyeknél szintén a természetes alapanyagok és színek a hangsúlyosak.

Az Émile Piknikekre ismert művészeket is hívnak: május 28-án, McMenemy Márkot, az Otthon a kertben TV műsor és a Kert.tv blog vezetőjét, akivel a gyerekek fűszernövényeket fognak ültetni az étterem kertjében. Június 11-én Szalóki Ági előadóművész lép fel a gyerekprogramjával, és lesz gyerekcukrász program, kisállat simogatás és kézműveskedés