Vendégház nyílt a Rókusfalvy Birtokon

Szerző: | 2015.06.01 | Szálloda

Május végén tartották a Rókusfalvy Birtokon a néhány hete elkészült új vendégház nyilvános, hivatalos megnyitóját. A fejlesztés 2014 áprilisában indult, amelynek célja az volt, hogy az egyébként kiváló adottságokkal rendelkező helyszínen minőségi szálláshelyek kialakításával fejlesszék a turisztikai szolgáltatásokat.

A Rókusfalvy Birtok festői környezetben, közvetlenül a szőlőültetvények alatt helyezkedik el, és mind szolgáltatásaiban, mind pedig adottságaiban kiválóan alkalmas turisztikai célok megvalósítására. További előny volt, hogy a területen 3 kisebb épület állt, amelyek alkalmasak voltak arra, hogy azokat átalakítva, átépítve, teljesen felújítva új funkciót lehessen nekik adni; új funkciót, a gasztronómiai örökségre épülő hagyományok megtartásával.

Fontos cél volt, hogy a fejlesztés révén a területek összekapcsolásával (borturizmus és szálláshely szolgáltatás) egy komplex szolgáltatáskört hozzanak létre, amely lehetőleg minden generáció számára biztosítja a sokszínű időtöltés lehetőségét, ráadásul egész évben.

Az új vendégházban 3 pótágyazható, önálló fürdőszobával rendelkező szobát alakítottak ki. Emellett a vendégház közös, teljesen felszerelt konyhával, nappalival és külön közösségi helyiséggel is bír. A fejlesztés azonban nem csupán a Rókusfalvy Birtok szolgáltatásainak bővítését és ezzel annak versenyképességének növelését segíti elő, hanem a munkahelyteremtést, illetve a település és a térség gazdasági életének erősítését is. Várhatóan közvetve ez igen jó, ösztönző hatással lesz a környező gasztronómiában és turizmusban érintett vállalkozások életére is.