Borbár és bisztrókonyha

Szerző: | 2017.10.25 | Hírek

Megnyitott Budapest legújabb és legnagyobb borbárja, a VERITAS WINEBAR, a VII. kerületi Dohány utca nyüzsgő részén.

A körút szomszédságában lévő vendéglátóhely mind ital- és ételválasztékában, mind belsőépítészeti megoldásaiban igazán egyedi színfolt,  eklektikus, klasszikus, indusztriális és humoros belsőépítészeti megoldásokkal, ahol ló és zsiráf, Buddha és dzsungel, körtükör és fa dézsafotel mind harmóniában létezik egymás mellett.

A borbár öt kontinens országaiból érkező borokat és hazai  pincészetek tételeit kínálja, nagyjából 360 fajtát, de megtalálható a Márton és Lányai pálinkák teljes repertoárja, illetve különböző champagne-ok, proseccók, habzóborok, és párlatok szelekciója. Egy hatvan tételes szelekció pedig poharaztatva is elérhető, de vásárolni is lehet itt.

A konyha alapvetően bisztró stílusú ételeket kínál, de a helyszín sokkal inkább borbár, mintsem étterem. A Jakab Attila – Tőkés Dániel séfpáros nevével fémjelzett étlapon elsősorban magyar fogások szerepelnek (a rántott véres hurkától a gulyáslevesen át a pecsenye kacsamájig), amelyekhez mind hazai, mind külföldi borokat kínál a személyzet.

Ám kérhetőek itt vegán ételek is, és változó táblaajánlatokkal, s a tervek szerint téltől ebédmenüvel is várják a napközben érkezőket.

Esténként Németh Alíz sommelier kóstoltatja a tételeket, és szakmai tanácsadóként erősíti a csapatot a háromszoros sommelier bajnok, Szik Mátyás is. Havonta két alkalommal zajlanak borvacsorák egy hazai és egy külföldi pincészet, s borászaik részvételével, novemberben a Maison M. Chapoutier (Hermintage/Rhône), valamint a Pajzos Megyer és Vesztergombi páros estjére kerül sor.

A hétvégente éjszakába nyúlóan is nyitva tartó VERITAS WINEBAR-ban akár nagyobb társaságok is elférnek, üzemeltetői szerint a 25-65 év közötti korosztály mindem tagja megtalálja itt saját érdeklődésének megfelelő borokat és hangulatot.

További információ: https://www.facebook.com/veritaswinebarbp/

FOTÓK: Puskás Nóra