Zajlik a World of Coffee Budapesten

Szerző: | 2017.06.14 | Események, Hírek

Hatalmas érdeklődés mellett nyitotta meg kapuit Európa legnagyobb kávés rendezvénye, a World of Coffee, amelynek idén a budapesti Hungexpo ad otthont, június 13-15. között.

A rendezvényre a világ 100 országából érkeznek résztvevők, a program-kínálatban versenyek, inspiráló szimpóziumok, szemináriumok, oktatóműhelyek és természetesen kapcsolatépítési lehetőségek szerepelnek. Az idei kiemelt vendég Mexikó, a világ egyik legnagyobb kávégyártója, ahol közel félmillió kistermelőnek és családjának a kávé jelenti az egyetlen megélhetési lehetőséget.

A rangos rendezvény főtámogatója – immár harmadik alkalommal – a BWT water+more, Európa vezető víztechnológiai vállalkozása, a magyarországi vízkezelés meghatározó szereplője.

Június 13-án este átadták a „Best New Product” elnevezésű díjakat is, az SCA ugyanis így ismeri el azokat a fejlesztéseket, új termékeket, amelyek a specialty kávé és tea ipar számára minőséget, hozzáadott értéket képviselnek.

A Különleges Kávék Egyesülete (Specialty Coffee Association/SCA) nevében Ric Rhinehart ügyvezető igazgató és Paul Stack elnök köszöntötte a magyar és a nemzetközi sajtót egy exkluzív, mexikói kóstolón. Mindkét felsővezető óriási sikernek nevezte, hogy a közép-európai fővárosok közül elsőként Budapest a házigazdája a rendezvénynek, méltatták az újraéledő magyar kávékultúrát, erre való tekintettel a szervezők összeállítottak egy letölthető budapesti kávé térképet is.

A kiemelt vendég – Mexikó – kávékultúrájáról neves szakemberek, kávé nagykövetek beszéltek, és természetesen kóstolni is lehetett az innen származó különleges főzeteket.

A Best New Product verseny részletes ismertetője itt elérhető. 2017-es évi helyezések kategóriánként:

Coffee accessories: Espazzola, PROTONEA Senger

Consumer equipment (non-electrical) – Cafflano Kompresso, Beanscopr Co, Ltd.

Open class – Flor de Café, Flor de Cafe

Open class, special mention – Tonino, Marko Luther & Paul Holleis gbr

Packaging – Upcycled Denim Bag, Coffee Bird limited

Specialty beverage flavor additive – Garden Mint Lemonade, DaVinci Gourmet

Specialty beverage stand alone – Chalo Chai, Chalo

Technology – røst Sample Roaster, RØST COFFEE AS

Commercial equipment – Marco Mix, Marco Beverage Systems

Commercial equipment, Special Mention – Conserv 75E, Pentair

Commercial equipment (non-electrical) – Foam Locus, Nuova Ricambi

A csütörtök estig tartó World of Coffee-n magyar mikro-pörkölők is bemutatkoznak, és mind az öt, meghirdetett versenykategóriában indulnak magyar bajnokok.