Aranyszalag minőség: Heppenheimer tojás

Szerző: | 2018.10.31 | Alapanyagok, Hírek

Sorozatunkban azokat a termelőket mutatjuk be, akik 2018-ban Aranyszalag Minőség tanúsítványt kaptak az MGE-től. Ezúttal a Heppenheimer család vállalkozásáról írunk.

A Heppenheimer családot a Baranya megyei Márokon és Bikalon találhatjuk meg. A család baromfitenyésztéssel, azon belül kiemelten tojótyúk-tartással foglalkozik. Állataiknak hagyományos tartási körülményeket biztosítanak: a tyúkok napközben körbekerített fás, ligetes területen, vagy a gyümölcsösben tartózkodnak, éjszaka kényelmes istállóban pihennek.

A tyúkok takarmányát Heppenheimerék saját recetúrájuk szerint állítják össze, a helyi gazdák által megtermelt kukoricából, búzából, napraforgóból és egyéb növényekből, az állatok évszakonként változó szükségleteit figyelembe véve. A takarmány GMO-mentes, és nem tartalmaz sem gyógyszert, sem tojássárgító színezéket vagy szóját.

A tartási körülmények és a tojás minőségi követelményei megfelelnek a hatósági előírásoknak. A tojások ellenőrzését és csomagolását – igény szerint a fertőtlenítését – engedéllyel rendelkező üzemben végzik. Házi jellegű száraztésztáikat bérfeldolgozásban készíti a komlói tésztagyártó kisüzem kizárólag saját, friss tojásaikból. A „csak tojásos” nyolc tojásos tészták víz hozzáadása nélkül készülnek.

A cikk forrása ITT található.

A sorozat előző része, amely a Sellyei Fürjről szól, ITT olvasható.