Két év után „belsőségesebb” lesz A Séf utcája kínálata

Szerző: | 2017.01.06 | Hírek, Konyha

Bíró Lajos és társa, Forgács Zoltán két évvel ezelőtt nyitotta meg A Séf utcáját a Hold utcai vásárcsarnokban. Sikerük több ismert vendéglátót inspirálta a klasszikus piaci vendéglátás kipróbálására, amelynek mára tekintélyes törzsközönsége alakult ki a csarnokban, a vásárcsarnok forgalma folyamatosan növekszik.

Tavaly decemberben ünnepelte megnyitásának második évfordulóját Bíró Lajosék étkezője, ami – egy kéthetes átalakítás után – januártól új választékkal várja a vendégeket. Azért is, mert a piac emeletén egymás után nyíló étkezők között már érzékelhető volt a hasonlóság. Ráadásul a megnövelt konyhatér több és másféle étel elkészítésére ad lehetőséget. Például a rántott májra, amelyre nagyon kevesen vállalkoznak a városban. Bíró Lajos elmondta, ezt is abban a különleges morzsában sütik, mint legendás rántott szeletüket, mert nem találtak annál megfelelőbbet.

 

Véreshurka és máj

Az átalakítás után is megmaradtak a nagy kedvencek – a pénteki sólet, a pastrami -, nem lesz viszont napi ebédajánlat. Helyette több belsőséget kínálnak, és már nem csak szombaton, hanem minden nap lesz náluk reggeli: hatféle omlett, lecsókolbász, bizarr melegszendvics, szombatonként bundás kenyér. Az állandó kínálatba föltették a vietnámi májgombóclevest, a rántott sertésmájat és csirkemájat majonézes céklasalátával, a pirított májat. Szombatonként lesz véreshurka-burger sárgadinnyével, és szezonálisan kínálják a hagymás sült vért, a tehéntőgyét roston, a pacalt, a zúzapörköltet, a rántott velőt, a vesevelőt, a liba- és a harcsamájat.

A Séf utcája a Facebookon: https://www.facebook.com/asefutcaja/