Bíró Lajos a Palatinuson is újít

Szerző: | 2017.07.14 | Hírek, Konyha

A számos budapesti vendéglátóhelyet jegyző séf idén nyáron vitorlázás helyett strandra jár, és a felújított Palatinuson a Laza Palában mutatja meg, miként lehet a fürdőzőknek újfajta kínálatot nyújtani.

A Laza Pala a harmadik lazulós nyári hely Budapesten (a Laza és a Laza Tető mellett), s üzemeltetőjük megkeresésére Bíró és üzlettársa, Forgács Zoltán úgy döntöttek, elvállalják az együttműködést, s a piackonyha után belevágnak a strandbüfé újraértelmezésébe is. A Belvárosi Piacról kihelyeződött a csapat egy része a Margitszigetre, s ők felelnek a konyháért Lajos irányításával. A hely ráadásul a Margitszigeten sétálók felé is nyitott, kipróbálásához nem kell feltétlenül belépőt váltani.

A Séf utcája és a Buja Disznók piacos választéka után Lajos a Palatinuson sem kíméli túlságosan az emésztőrendszert, és kreatívan meghökkentő ételeket kínál. Ilyen például a párizsis szendvics, ami egy 17-18 dekás, vastagra hagyott párizsi „szelet” kovászos kenyéren, házi majonézzel, szeletelt főtt tojással és zöldséggel, csemegeuborkával. A párizsi duroc sertésből készül, 99% hústartalommal, és ugyanabból a dunabogdányi kisüzemből érkezik, ahonnan a már népszerűvé vált méretes, piaci lecsókolbász, amit nem kell nélkülözni a Palatinuson sem.

Lajos ikonikus rántott húsa itt Laza Bécsi néven fut: negyvendekás hússzelet majonézes, újhagymás házi kenyérrel, kovászos uborkával kerül a vendégek elé a strandon. De persze vannak itt könnyebb fogások is, mint például a sült csirke (ami ugyan itt egy fél tanyasi csirkét jelent combbal, mellel, szárnnyal, joghurtban pácolva, kovácslemezen ropogósra sütve), krumplisalátával tálalva. Utóbbi a Hold utcai piac kínálatából már ismerős, és rendelhető önálló fogásként is, akárcsak a sült krumpli, ami egyedülálló, professzionális sütőben készül.

A húsmentes fogásra vágyók hideg tésztasalátát kérhetnek paradicsomos és olívabogyós verzióban, lángost, hot-dogot, hamburgert viszont itt hiába is keresnénk. Van helyette ellenben gofri, ami többféle verzióban – mascarpone, piros gyümölcsök, banán, nutella feltéttel – kérhető.

A Laza Pala egyelőre minden nap este nyolc óráig tart nyitva, de tervezik a későbbi zárást, amennyiben erre lehetőséget kapnak. És nemcsak enni, hanem a többi Laza-helyhez hasonlóan sörözni, borozni, fröccsözni is jó itt, a hatalmas adag, alkoholmentes, friss gyümölcsös hűsítők kortyolgatásáról nem is beszélve. Akár egy napozószékekben üldögélve, nem mindennapi panoráma mellett a Margitsziget közepén.

További információ: https://www.facebook.com/LAZA-PALA-344259362656846/?fref=ts