Tíz teremként újult meg a Kempinski rendezvényszintje

Szerző: | 2017.04.19 | Hírek, Szálloda

A Kempinski Hotel Corvinus földszintjének 2013-as átalakítása után határozták el a szálloda vezetői, hogy a rendezvényszintet is a legújabb, leginnovatívabb megoldásokkal újítják meg. A március végén befejeződött munkálatok eredményeként a szálloda első emelete immár Ten Rooms néven várja a szabadidős és üzleti eseményeket.

A projekt első, tavaly nyáron zajló szakaszában a korábbi bálterem és az ahhoz kapcsolódó terek szépültek meg, a második etapra idén év elején került sor és a korábbi szalonoldal jelentős belsőépítészeti átalakítását eredményezte. A munkálatok optimalizálták a szint adottságait, és kiváló minőségű bútorokat, valamint pultokat építettek be, és tíz teremre osztották az emeletet, erre utal a Ten Rooms név is.

A séfek számára az új eszközök és berendezési tárgyak használatával még több lehetőség nyílik a kreativitás és az egészséges életmód jegyében a gasztronómiai prezentációk újragondolására. A szálloda kortárs művészeti gyűjteményébe újabb darabok kerültek, amelyek a konferenciaszint falait díszítik.

A korábbi bálterem, a Grand Room (Room One, Two, Three) esetében a belsőépítész látványosan újratervezte a két ajtó közötti falat tükör- és fémelemek alkalmazásával. Itt a színskála bármely árnyalata kikeverhető a hangulatvilágításhoz, s egy iPad segítségével könnyedén szabályozhatók a fények a több mint 300 spotnak, valamint a falilámpáknak és kristálycsillároknak köszönhetően.

A Grand Roommal szemben fekvő látványkonyha, a The Kitchen ideális helyszín gasztronómiai eseményekhez és interaktív kávészünetekre. A Grand Roomhoz vezető foyer is újjászületett, és immár kisebb létszámú megbeszélésekre is lehetőséget teremt. A felújítás első szakaszában két új tárgyalót (Room Four és Room Five) is kialakítottak, amelyek alkalmasak arra is, hogy a konferenciaszervező cég operációs csapata itt alakítsa ki főhadiszállását. A Room Six a szálloda másik oldalán található elegáns fapadlós rendezvényterem, amelyben a LED-égőkkel díszített, egyedileg ide tervezett tapétát csillagos eget imitáló mennyezeti spotok egészítik ki.

Az Infinity Room (Room Seven, Eight, Nine, Ten) a korábbi szalonoldalon maximalizálja az ottani termek kapacitását és rugalmasságát. A falak lebontása után az egykori foyer területét is integrálták, és így természetes fényt is kap a három, egybenyitható terem.

Az események résztvevői a volt szervizfolyosón keresztül léphetnek be a termekbe. Ez a foyer a lépcsőn folytatódva szinte észrevétlenül beleolvad abba a térbe, ahol a vendégek a rendezvények előtt és a szünetekben tartózkodnak. Ez a terület sokkal frissebb dizájnt és társasági eseményekre alkalmas funkciókat is kapott.

A fejlesztésnek köszönhetően a Kempinski Hotel Corvinus Budapest a főváros legmagasabb színvonalú rendezvénytechnikával felszerelt ötcsillagos szállodáinak egyikévé vált. A Ten Rooms rendezvényszint valamennyi termét a jelenleg elérhető legkorszerűbb audiovizuális hálózattal szerelték fel, így például a termek közötti AV-kommunikáció a fény sebességével, üvegkábeleken történik.

A Kempinksinek azonban háromszoros oka van az ünneplésre: az új konferenciaterem felavatása mellett Európa legrégebbi luxusszálloda-csoportjának 120. születésnapja, valamint a budapesti szálloda negyedszázados fennállása előtt is tisztelegnek.