Telt házas előadásokkal debütált a hagyományteremtő szándékkal indított Vendéglátás Akadémia október 11-én Baktalórántházán, majd másnap Lajosmizsén, a Vendéglátás magazin és a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség szervezésében.
A hatalmas szakmai érdeklődést vonzó road show célja, hogy napi munkájukhoz fontos információkat, újdonságokat, háttéranyagokat, innovatív megoldásokat osszon meg a vendéglátás különböző területein dolgozó szakemberekkel. Az őszi országjárás első két állomásán az előadók bemutatták többek közt a munkaerőhiány okait, az eltérő generációjú munkavállalók motiválásának lehetőségeit; a jövedéki törvény fontosabb változásait; a regionális konyhák jellegzetességeit. Gondolatébresztő prezentációk hangzottak el az allergének kiváltásának kreatív technikáiról, a konyhai alapanyagokról, a technológiák hatékony használatáról , mobilalkalmazásokról, kávékészítési és italfelszolgálási tapasztalatokról, az előadók tévhiteket oszlattak az „E” betűs hozzávalókról, és a résztvevők megtudhatták azt is, mit is jelent a mítoszmarketing.
Az előadások anyagai a nevekre kattintva letölthetők itt (a lista még bővül):
Bándoli Attila / Böröcz Lajos (VIMOSZ)
Soltész Jószef, NAV (Baktalórántháza)
Kiss Krisztián, Aqua-Gasztro Stúdió
Grotte Judit, Metropolitan Egyetem
Bezselics Ildikó, receptek – kávéházak
Bezselics Ildikó, receptek – éttermek
A Vendéglátás Akadémia november 29-én Hévízen, 30-án Veszprémben várja az érdeklődőket. További információ és jelentkezés: http://akademia.vendeglatasmagazin.hu/