A kínai palacsinta, a kelet-kínai Santung tartomány jellegzetes helyi étele. A palacsinta elkészítésének folyamata nagyon bonyolult. Egy speciális eszközzel, az aozi nevű, vas palacsintaedény segítségével készítik. Linshuban mindenféle gabona felhasználható palacsinta...
Az Év Vendéglőse díjat 2022-ben a Magyar Vendéglátók Ipartestülete tagsága Kovács Gábornak, a Tenkes Csárda tulajdonosának ítélte oda. Az Év Vendéglőse díjat 2001-ben alapította az MVI, a díj odaítélésénél mindenkor kiemelkedő szempont az eredményesen végzett munka, a...
Több mint 1,6 milliárd forintot költöttek uniós forrásból Bodrogkeresztúr turisztikai attraktivitásának fejlesztésére. Tematikus borsétányt alakítottak ki a korábban elhanyagolt pincesorból, zenepavilont építettek, új kilátópont létesült, és megújult a település több...
Közel másfél évtizede merült fel először a furmint szőlőfajtát népszerűsítő programsorozat, a Furmint Február gondolata. Ennek keretében februárban szerte az országban – sőt túl a határainkon is – éttermek, borkereskedők, borbárok állítják majd a...
A Magyar Bocuse d’Or Akadémia elnöke értékelte azt a sikert, amelyet a magyar csapat ért el a világ legrangosabb szakácsversenyén. Amint arról beszámoltunk, harmadik helyezést ért el a magyar csapat a világ legrangosabb szakácsversenyén, a kétévente megrendezett...
2022 júliusában debütált a CheckINN új projektjeként a CheckINN Talk elnevezésű podcastsorozat. Az adásokban turisztikai kulisszatitkokról, karrierutakról hallgathatunk inspiráló beszélgetéseket egyenesen az ágazat szakembereitől. Az elmúlt évek nehézségei, a pandémia...
Mostanáig közel kétszáz regisztráció érkezett a hazai szálláshely-szolgáltatóktól és vendéglátóhely-üzemeltetőktől a kkv-k energetikai támogatási programjára. Érdemes mielőbb regisztrálni a vissza nem térítendő támogatásra. A rezsitámogatási igényeket január 30-ától...
Január 23-án első alkalommal rendezték meg az Egri Csillag Egri Borvidéki Újborverseny. A megmérettetés lehetőséget nyújtott a reduktív eljárással készített, friss, 2022-es évjáratból származó borok értékelésére. A borvidék szereplői azért tartották fontosnak a...
A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) felszolgálási díj után fizetendő áfát érintő problémával kapcsolatban a NAV-hoz fordult, mert tavaly megjelent egy hivatalos tájékoztatás (2022/3. Adózási kérdés – Felszolgálási díj adómentessége), amely a korábbi...
Január 22-23-án rendezték meg a világ legrangosabb szakácsversenyének döntőjét, a Bocuse d’Or Grand Finalt a Sirha Lyon keretein belül. A magyar csapat hétfőn állt a versenyboxba, és a harmadik helyet sikerült elhozniuk. A versenyre 24 országból érkeztek csapatok,...
Weboldalunk sütiket használ a felhasználói élmény fokozása érdekében. A honlap használatával hozzájárul a sütik használatához. BővebbenElfogadomElutasítom
Süti beállítások
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.