A kínai palacsinta Linshuban

A kínai palacsinta Linshuban

A kínai palacsinta, a kelet-kínai Santung tartomány jellegzetes helyi étele. A palacsinta elkészítésének folyamata nagyon bonyolult. Egy speciális eszközzel, az aozi nevű, vas palacsintaedény segítségével készítik. Linshuban mindenféle gabona felhasználható palacsinta...
Kovács Gábor nyerte el az Év Vendéglőse díjat

Kovács Gábor nyerte el az Év Vendéglőse díjat

Az Év Vendéglőse díjat 2022-ben a Magyar Vendéglátók Ipartestülete tagsága Kovács Gábornak, a Tenkes Csárda tulajdonosának ítélte oda. Az Év Vendéglőse díjat 2001-ben alapította az MVI, a díj odaítélésénél mindenkor kiemelkedő szempont az eredményesen végzett munka, a...
Tematikus borsétánnyal is gazdagodott Bodrogkeresztúr

Tematikus borsétánnyal is gazdagodott Bodrogkeresztúr

Több mint 1,6 milliárd forintot költöttek uniós forrásból Bodrogkeresztúr turisztikai attraktivitásának fejlesztésére. Tematikus borsétányt alakítottak ki a korábban elhanyagolt pincesorból, zenepavilont építettek, új kilátópont létesült, és megújult a település több...
Újra várja a borbarátokat a Furmint Február

Újra várja a borbarátokat a Furmint Február

Közel másfél évtizede merült fel először a furmint szőlőfajtát népszerűsítő programsorozat, a Furmint Február gondolata. Ennek keretében februárban szerte az országban – sőt túl a határainkon is – éttermek, borkereskedők, borbárok állítják majd a...
Gasztronómiai kulisszatitkokról szólt a CheckINN Talk záró adása

Gasztronómiai kulisszatitkokról szólt a CheckINN Talk záró adása

2022 júliusában debütált a CheckINN új projektjeként a CheckINN Talk elnevezésű podcastsorozat. Az adásokban turisztikai kulisszatitkokról, karrierutakról hallgathatunk inspiráló beszélgetéseket egyenesen az ágazat szakembereitől. Az elmúlt évek nehézségei, a pandémia...
Az új egri borverseny a friss évjáratú borokat értékelte

Az új egri borverseny a friss évjáratú borokat értékelte

Január 23-án első alkalommal rendezték meg az Egri Csillag Egri Borvidéki Újborverseny. A megmérettetés lehetőséget nyújtott a reduktív eljárással készített, friss, 2022-es évjáratból származó borok értékelésére. A borvidék szereplői azért tartották fontosnak a...
NAV-értelmezés a felszolgálási díjjal kapcsolatban

NAV-értelmezés a felszolgálási díjjal kapcsolatban

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) felszolgálási díj után fizetendő áfát érintő problémával kapcsolatban a NAV-hoz fordult, mert tavaly megjelent egy hivatalos tájékoztatás (2022/3. Adózási kérdés – Felszolgálási díj adómentessége), amely a korábbi...
Dobogós lett a magyar csapat a Bocuse d’Or lyoni döntőjén

Dobogós lett a magyar csapat a Bocuse d’Or lyoni döntőjén

Január 22-23-án rendezték meg a világ legrangosabb szakácsversenyének döntőjét, a Bocuse d’Or Grand Finalt a Sirha Lyon keretein belül. A magyar csapat hétfőn állt a versenyboxba, és a harmadik helyet sikerült elhozniuk. A versenyre 24 országból érkeztek csapatok,...