2022.01.18. | Bennfentes, Hírek
Szinte már nincs olyan internetes híroldal, ahol ne olvashatnánk arról, hogy a citrusok héja vegyszerekkel kezelt, mégis a legtöbb vendéglátóhelyen – beleértve a koktélbárokat is – vegyszeres citrom, lime és narancs kerül az ásványvizes, limonádés, koktélos pohárba –...
2022.01.18. | Bennfentes, Fenntartható, Hírek
Hulladékmentes szemlélet a vendéglátásban Egyes becslések szerint Magyarországon évente mintegy 1,8 millió tonna élelmiszer-hulladék keletkezik, ennek hozzávetőlegesen 15 százaléka a vendéglátóiparban: nemcsak a főzés folyamata közben keletkezik hulladék, hanem...
2022.01.12. | Bennfentes, Hírek
A világ népessége 2050-re várhatóan eléri a 9,7 milliárd főt, az élelmiszerek iránti kereslet folyamatosan növekszik, és ez a kiugrás veszélyezteti az élelmiszer-ellátást, és nyomást gyakorol ökoszisztémánkra. A kihívás globális, a kormányok világszerte...
2022.01.12. | Fenntartható, Hírek
Az idén 10 éves Felelős Gasztrohős Alapítvány – a Fenntartható Vendéglátóhely minősítéssel rendelkező Fruccola kezdeményezésére – csatlakozik a nemzetközi Veganuary mozgalomhoz. Januárban az alapítvány a helyi és szezonális növényi alapú étkezésre buzdít. A Veganuary...
2022.01.12. | Hírek, Italsor
A Gazdasági Versenyhivatal megindította első eljárásait a vendéglátóipari italbeszerzésekre vonatkozó, a fogyasztók választási lehetőségét bővítő kereskedelmi szabályozás érvényesítésére. A nemzeti versenyhatóság két nagy hazai gyorsétteremlánccal és három sörgyárral...