Egészséget étlapról. Küldetés vagy feladat?

Egészséget étlapról. Küldetés vagy feladat?

A tudatosság terjedésével az egészséges étkezés is egyre több hazai háztartás számára fontos, habár valószínűleg még évtizedek kellenek ahhoz, hogy a helytelen táplálkozásból és a mozgáshiányos életmódból fakadó elhízás ne legyen népbetegség Magyarországon. A...
IV. Országos Szőlész-Borász Konferencia

IV. Országos Szőlész-Borász Konferencia

A Hegyközségek Nemzeti Tanácsa, a Junibor Egyesület, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem és a Magyar Bor Akadémia idén negyedik alkalommal rendezi meg konferenciáját a szőlőtermesztés és a borászat aktuális tudományos és technológiai kérdéseiről május 27-én. Az...
Magyar borok Düsseldorfban

Magyar borok Düsseldorfban

Május 15–17. között mutatkoztak be a magyar borok az egyik legjelentősebb európai borágazati rendezvényen, a ProWein Düsseldorfon. Az Agrármarketing Centrum (AMC) által szervezett közösségi standon 36 magyar borászat 264 féle bora kapott helyet, a nemzetközi és magyar...
Projekt segíti a turisztikai szereplőket

Projekt segíti a turisztikai szereplőket

A fenntartható és turizmusbarát makrogazdasági környezet kialakításáért és a szakma versenyképességének javításáért küzdő Turisztikai és Vendéglátó Munkaadók Országos Szövetsége (VIMOSZ) és a Családbarát Magyarország Központ Nonprofit Közhasznú Kft. (CSBM) közös...
A Rumour by Rácz Jenő az Év Étterme Díj nyertese

A Rumour by Rácz Jenő az Év Étterme Díj nyertese

Május 16-án, hétfőn este tartották a Dining Guide Év Étterme Díjátadó Gálát. Az Év Étterme a Rumour by Rácz Jenő lett, a Restaurant Best of The Best díjat a Stand Étterem kapta. Az első Év Cocktail Bárja díjat a Black Swan Budapest, a Fenntarthatósági Díjat az...
TrEat well

TrEat well

Az elmúlt pár év eseményei teljesen felforgatták a vendéglátás szektorát, ezzel eddig még nem látott kihívások elé állítva az iparágat. A TrEat.hu éttermi asztalfoglaló portál célja, hogy átsegítse a vendéglátó egységeket ezen nehézségeken, egy olyan weboldal...
Tisztújítás a MNGSZ-nél

Tisztújítás a MNGSZ-nél

Hatodik alkalommal választották meg egyhangúlag az országos küldöttek Krivács Andrást az ország legnagyobb gasztronómiai szervezete élére a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség tisztújító ülésén. A 2022. május 12-i közgyűlésen az elnöki poszt mellett kijelölték a...
Különleges Bobajka a Gourmet Fesztiválon

Különleges Bobajka a Gourmet Fesztiválon

A tarcali Andrássy Kúria & Spa étterme, a Bobajka is vadonatúj külsővel várja vendégeit Tokaj-Hegyalján. A Bobajka étterem a helyi hagyományokat és specialitásokat egy egészen új, modern köntösbe bújtatva mutatja meg a gasztronómia szerelmeseinek, és természetesen...
A Rational újratervezte a ConnectedCooking alkalmazást

A Rational újratervezte a ConnectedCooking alkalmazást

Éppen időben a ConnectedCooking ötödik évfordulója alkalmából, a Rational elindítja ingyenes ConnectedCooking alkalmazásának, a Rational digitális konyhakezelő rendszerének átfogó frissítését. Az új verzióhoz optimalizálták a felhasználói felület kialakítását,...