Szegeden zárult az idei road-shownk

Szerző: | 2017.10.19 | Vendéglátás Akadémia

Hatalmas érdeklődés övezte a Vendéglátás Akadémia idei negyedik állomását, október 19-én Szegeden, a Hunguest Hotel Forrásban.

Az Unilever Food Solutions fő támogatásával, egy éve útjára indított, és eddig 8 állomásos országjáró road-show összességében több mint ezer érdeklődőt vonzott, és a vendéglátós szakemberekből álló hallgatóság most is megtöltötte az újszegedi szálloda konferenciatermeit. A délelőtt folyamán a NÉBIH szakemberei, Horváth Éva és Sipos Katalin az élelmiszerjelölésekről, az élelmiszer eredetű megbetegedésekről beszélve hangsúlyozták az önellenőrzés fontosságát és a hivatal gondozásában megjelent Jó higiéniai gyakorlat útmutatót (amely regisztráció után itt letölthető: http://www.nebih.gov.hu/ghp ) Semsei Rudolf, a rendezvénysorozat szakmai támogatója, a Magyar Vendéglátók Ipartestülete alelnöke saját vállalkozásainak példáin keresztül adott gyakorlati példákat a sikeres üzemeltetésre. Csiki Sándor gasztronómiai tanácsadó pedig régiókról, trendekről, a szokások változásáról mesélt, tanulságos történetekkel kiegészítve.

A délutáni plenáris ülések séfszekciójában az Unilever Food Solutions és a Rational szakemberei, Várszegi Zsolt és Bittó Tamás együtt mutatták be az új, ázsiai ihletésű szószokat és az Unilever további, a szakácsok mindennapi munkáját megkönnyítő termékeit, valamint a Rational konyhai berendezéseinek számos innovatív funkcióját. Petres Andrea, az Unilever Food Solutions marketingvezetője pedig a cég megújult, számos inspirációt felvonultató honlapját ismertette.

A menedzsment szekcióban az éttermek önkéntesen kérhető élelmiszerbiztonsági minősítését ismertette Horváth Éva, a NÉBIH Vendéglátás és Étkeztetés Felügyeleti osztályának helyettes vezetője. Szekeres Tibor, a Rational magyarországi értékesítési igazgatója a professzionális konyhák igényeire kifejlesztett, XXI. századi technológiát ismertette. Ezek a legkorszerűbb berendezések is részét képezik annak az eszköztámogatási rendszernek, amivel az Unilever Food Solutions az éttermeket, a séfeket támogatja. A másik oldalról pedig élelmiszeripari innovációkkal, amelyekről Kerek Balázs, a kiemelt ügyfélkapcsolatok menedzsere adott tájékoztatást.

A barista-bártender szekcióban Szuna Noémi a kávé útjáról tartott bevezetőt, s annak feldolgozásáról beszélt a cserjétől a csészéig. Bagi Attila (Pannon Kávé) gyakorlati előadásában megmutatta a kávégép és a kiegészítő eszközök; az őrlő, a tömörítő, a tejhaböntő helyes használatát, valamint felhívta a figyelmet a leggyakoribb vendéglátós hibákra. Bús Attila (Best Mixer) koktélos előadásában a mai trendekkel foglalkozott, példákat hozott arra is, hogyan lehet különleges, de jól eladható italokat készíteni, s a résztvevők meg is kóstolhattak pár izgalmas kreációt.

A rendezvénysorozat idei őszi állomásait az Assur, az Aviko, a Bonduelle, a Chef Market, a Flexys, a Rational, a Segafredo, a Six Payment támogatta. Terveink szerint a road show jövőre folytatódik.

Az előadások az előadó nevére kattintva letölthetőek:

Zoltai Anna/Horváth Éva/Sipos Katalin (NÉBIH) 

Semsei Rudolf (VakVarjú)

Csiki Sandor

Petres Andrea

Zoltai Anna/Horváth Éva: Minőségvezérelt közétkeztetés

Kerek Balázs

Bús Attila

Vomberg Frigyes