Jövő tavasszal érkezik a Balaton legkerekebb gasztrofesztiválja!

Jövő tavasszal érkezik a Balaton legkerekebb gasztrofesztiválja!

Tíz nap a tó körül a legjobb éttermek és a kultúra jegyében. Gasztrotúra színészekkel, séfpárbaj kortárs írókkal, koncertvacsora, étteremszínház, hétvégi brunch balatoni termelőkkel, olasz és szlovén vendégéttermek, népzene és pezsgőzés a szőlőben, könyvbemutató,...
Magyarország vár – Mesélő Kolodko-szobrok: nem csak cukiság

Magyarország vár – Mesélő Kolodko-szobrok: nem csak cukiság

Mekk mestertől Liszt Ferencig, a 14 karátos autótól a holdjáróig immár több mint harminc mini Kolodko-szobor látható a fővárosban, érdemes őszi sétáinkat összekötni a felkutatásukkal. Az apró gerillaszobrok budapesti története az ungvári születésű szobrász, Kolodko...
Könyv készült az erdőben fellelhető finomságokról

Könyv készült az erdőben fellelhető finomságokról

Melyik az a gyümölcs, ami minden parkban terem, mégis Iránból importálják? Hogyan lesz izgalmas fogás a salátaboglárkából? Milyen íze van a hagymaszagú kányazsombornak? Mindez kiderül az újonnan megjelent Ehető Erdő című kötetből. Az Ehető Erdő című kötet 45 vadon...
Magyarország vár: A természetről tanít a Soproni-hegység

Magyarország vár: A természetről tanít a Soproni-hegység

Fenyvesektől illatos erdei ösvényekkel, kristálytiszta levegővel és a keleti Alpokig nyúló panorámával várja a kirándulókat az osztrák–magyar határ által kettészelt Soproni-hegység. A többszáz kilométernyi jelzett turistaútvonal mellett a szelídebb lankákat két...
Magyar konyhafőnök a világ 100 legjobb séfje között

Magyar konyhafőnök a világ 100 legjobb séfje között

Tóth Szilárd, a SALT Budapest séfje Mexikóban vehette át az elismerést. A The Best Chef listára minden évben 100 új séfet jelölnek gasztronómiai szakemberek, foodie-k, kritikusok, fotósok. Az új jelöltek mellett az előző évben a top 100-as listán szereplőkre adhatják...
Magyarország vár: Öt tipp az őszi csobbanáshoz

Magyarország vár: Öt tipp az őszi csobbanáshoz

Kevés jobb dolog van, mint egy hűvös, őszi nap végén nyakig merülni egy meleg vizes medencébe, és onnan bámulni a csillagokat. A felszálló pára puhán beburkol, és megajándékoz a végtelen érzésével. Különösen igaz ez, ha mindezt az Alföldön próbáljuk ki, ahol még a...
Átadták a Pro Gastronomia díjakat

Átadták a Pro Gastronomia díjakat

A Pro Gastronomia díjat Sándor Dénes, a Budapesti Gazdasági Egyetem Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar (BGE KVIK) Vendéglátás Tanszékének nyugalmazott egyetemi docense a magyar gasztronómia népszerűsítésére, illetve a vendéglátó szakma kiemelkedő...
Bezárt a francia konyhájáról híres budapesti étterem

Bezárt a francia konyhájáról híres budapesti étterem

A budapesti Petrus Étterem bezárását Fekete Zoltán tulajdonos séf jelentette be szombaton a vendéglátóhely Facebook-oldalán. „Az élet úgy hozta , hogy 2023 november közepén a harmadik gyerekem, a Petrus Restaurant ebben a formában itt végleg bezárja ajtaját!...
Kérdőív a fenntarthatóságról

Kérdőív a fenntarthatóságról

Kérdőíves felmérést indít a Budapest Convention Bureau az aktuális fenntarthatósági helyzetkép minél pontosabb megismerése céljából. A fenntarthatóság megkerülhetetlen hatással van az üzleti rendezvényekre is világszerte. A Budapest Convention Bureau (BUDCB) fontos...