A méz, a gyümölcslé és a lekvár címkézésén is változtatna az EP

A méz, a gyümölcslé és a lekvár címkézésén is változtatna az EP

Az Európai Parlament állásfoglalást fogadott el, amelynek értelmében korszerűsítené az egyes, reggeliknél népszerű élelmiszerek – méz, gyümölcslé, lekvár – összetételére, elnevezésére, címkézésére és kiszerelésére vonatkozó, 20 évvel ezelőtt elfogadott jogszabályokat....
Magyarország vár: Családi élménytippek a hírös városban

Magyarország vár: Családi élménytippek a hírös városban

Kodály Zoltán és Katona József szülővárosában többnapnyi látnivaló vár ránk. Bármennyi időt is töltsünk el Kecskeméten, első utunk az újra eredeti pompájában tündöklő szecessziós városházába vezessen!   A kecskeméti Városháza új látogatóközpontjának interaktív...
A Sziget-alapító: Gerendai Károly – videóportré

A Sziget-alapító: Gerendai Károly – videóportré

Társlapunk, a turizmus.com videósorozata a turizmus-vendéglátás meghatározó szakembereit és az ágazathoz kapcsolódó fontos szereplőket mutatja be. Gerendai Károly, a Sziget Fesztivál alapítója, a Costes éttermek tulajdonosa, a Lupa-tó üzemeltetője és a Budapest Park...
Különleges borospoharat fejlesztettek ki a tokaji aszú számára

Különleges borospoharat fejlesztettek ki a tokaji aszú számára

Nemrégiben mutatkozott be egy új magyar fejlesztésű, kézzel készült borospohár, mely teljesen új, elegáns, kifinomult arcát mutatja meg Tokaj legegyedibb kincsének, az aszúnak. Itt az aszúglass! „A világ egyik legszebb borához csakis a legmagasabb színvonalú...
A meleg gyorsételek rangsorában dobogós helyen áll a virsli

A meleg gyorsételek rangsorában dobogós helyen áll a virsli

A virsli nem hiányozhat a szilveszteri asztalról, de a magyar lakosság 59 százalékkal a harmadik helyre sorolja a gyorsan elkészíthető meleg ételek ranglistáján a 75 százalékkal vezető rántotta és a 69 százalékos népszerűségű melegszendvics után – közölte...
Ezek lettek az idei év legjobb hazai mézei

Ezek lettek az idei év legjobb hazai mézei

December 9-én, a XIV. Gyulai Méz- és Mézeskalács Fesztiválon hirdették ki a 2023. Év kiváló magyar méze mézverseny eredményeit. Árgyelán János versenyigazgató, az Országos Magyar Méhészeti Egyesület (OMME) Békés megyei szaktanácsadója, a rendezvény egyik főszervezője...
24 év után újra villányi borász lett az Év Bortermelője

24 év után újra villányi borász lett az Év Bortermelője

A Magyar Bor Akadémia (MBA) idén Günzer Tamásnak ítélte az Év Bortermelője díjat. A magyar borászok egyik legrangosabb hazai kitüntetésével 24 év után díjaztak ismét villányi bortermelőt. A hivatalos nevén az „Év Bortermelője Magyarországon 2023” cím birtokosát...
Átadták a Kőrösi Csoma Sándor-díjakat

Átadták a Kőrösi Csoma Sándor-díjakat

December 7-én adták át az idei Kőrösi Csoma Sándor-díjakat a Magyar Zene Háza koncerttermében. A turisztikai szakma legrangosabb állami kitüntetését tizenkét szakember vehette át. Az idei díjazottak személyén is látszik, hogy a magyar turizmus sok lábon áll, sokak...
Anyukája konyhája inspirálta: Dudás Szilárd – videóportré

Anyukája konyhája inspirálta: Dudás Szilárd – videóportré

Társlapunk, a Turizmus.com videósorozata a turizmus-vendéglátás meghatározó szakembereit és az ágazathoz kapcsolódó fontos szereplőket mutatja be. Dudás Szilárd, az Anyukám Mondta étterem tulajdonosa beszél pályafutásáról és családi vállalkozásuk működéséről. Tudja...