Társlapunk, a Turizmus.com videósorozata a turizmus-vendéglátás meghatározó szakembereit és az ágazathoz kapcsolódó fontos szereplőket mutatja be. Forrai Miklós, étterem- és szálláshely-tulajdonos, több budapesti vendéglátóhely alapítója mesél szakmai hitvallásáról és...
Alsó-Ausztriában 2024 elejétől – egy gasztronómiai és turisztikai csomag részeként – lehet igényelni a „helyi vendéglátó kultúra fellendítését” ösztönző támogatást. Összesen 4 millió euró áll rendelkezésre. Egy vendéglátás területen tevékenykedő...
A 24. Gyulai Pálinkafesztivál kísérőrendezvényeként idén is meghirdetik az Év pálinkás bonbonja versenyt. A verseny célja a hungarikum magyar pálinka, mint nemzeti ital és a minőségi csokoládék közös kulináris élvezeti értékeinek népszerűsítése – közölték a szervezők....
Az Emirates ebben az évben is csatlakozik a brit Veganuary nonprofit szervezet Veganuár elnevezésű kezdeményezéséhez, amely a vegán étrend előnyeire kívánja felhívni a figyelmet. A növényi alapú étkezés népszerűségének növekedését jelzi, hogy az Emirates járatain...
Idén is a METRO Gasztroakadémia szolgál a Csak a Mentes által szervezett, az Év Mentes Séfje verseny otthonául. A biztonságos, allergén- és cukormentes, vegán ínyencségek megmérettetésére immár 6. alkalommal kerül sor. A február 13-i döntőt a két kategóriában (amatőr,...
A Magyar Borszakírók Köre 2023-ban nyolcadik alkalommal értékelte a magyar termelők által az elmúlt öt évjáratban készített száraz és félszáraz borokat. Fehérbor kategóriában a balatonfüredi Figula Pincészet 2022-es Sóskút Olaszrizlingje, a vörösborok mezőnyében pedig...
Minden saját rekordját megdöntötte 2023-ban a 100 százalékban magyar tulajdonú Eventrend Group. A hazai vendéglátás és rendezvényszervezés területén meghatározó szerepet betöltő cégcsoport alapító tulajdonosai, Nagy Gábor és Kőrössy Zoltán számadást adtak 2023-ról. A...
A Budapesti Corvinus Egyetem és a Magyar Turisztikai Ügynökség együttműködésében megjelenő, magyar nyelvű tudományos folyóirat, a Turizmus Bulletin 2023. évi 4. számában publikált „A tányérmaradék csökkentési lehetőségeinek vizsgálata a büféreggeliztetés példáján”...
Fokozatosan növekszik a pezsgő iránti érdeklődés az utóbbi időszakban Magyarországon – írja közleményében az Agrárminisztérium. Az ünnepi alkalmakon és különleges eseményeken kívül egyre többen fedezik fel a buborékos ital varázslatos világát a hétköznapokon is. A...
Ötödik éve jelentet meg a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány (MTSZA) ingyenes szezonális nagyközönségi kiadványt a belföldi turizmus ösztönzésére. A Magyarország vár magazin idei évadáról és a jövő évi tervekről Princzinger Pétert, az MTSZA kuratóriumi elnökét...
Weboldalunk sütiket használ a felhasználói élmény fokozása érdekében. A honlap használatával hozzájárul a sütik használatához. BővebbenElfogadomElutasítom
Süti beállítások
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.