Egész évben gazdag programkínálat Tokajban

Egész évben gazdag programkínálat Tokajban

Sok érdeklődő látogatott el március 28-án a Corinthia Hotelbe, hogy a majd’ százféle tokaji bort megkóstolja. A Tokaj Grandon tájékoztatást adtak a régió szakmai vezetői az idei várható turisztikai és gasztronómiai eseményekről is. Egy-egy régió külön mesterkurzuson...
Májusban ismét Nemzeti Bormaraton

Májusban ismét Nemzeti Bormaraton

A tavalyi nagy sikeren felbuzdulva, idén még több település jelentkezett a május 23-án induló Nemzeti Bor Maratonra, amely az év egyik legnagyobb országos közösségi rendezvénye. A sport és a bor összehoz – hangzott el többször a rendezvény  sajtótájékoztatóján. Az év...
Sertéshúst népszerűsítő kampány indult

Sertéshúst népszerűsítő kampány indult

A Magyar Turizmus Zrt. Agrármarketing Centruma sertéshúst népszerűsítő belföldi fogyasztói kampányt indított a húsvét előtti hétre, mely csupán az előfutára a Társaság egész évben zajló kül- és belföldi sertésmarketing tevékenységének. A Magyar Ízek Alapítvány 9....
Idén is kiválasztották a tudományos élet borait

Idén is kiválasztották a tudományos élet borait

A bor tudósai választották ki idén is a tudományos élet borait, segítségükkel 45 magyar pincészet 110 terméke közül került ki az a hét, amely egy éven keresztül viselheti a Magyar Tudományos Akadémia Bora megtisztelő címet. A mustrára a 22 magyar borvidék közül 13-ból...
Európa legígéretesebb séfjei Budapesten találkoznak

Európa legígéretesebb séfjei Budapesten találkoznak

2016 május 10-11-én Budapesten, a SIRHA kiállításon méri össze tudását 20 európai csapat, hogy kiderüljön, melyik 11 jut be a 2017-es Bocuse d’Or szakácsverseny döntőjébe. A magyar csapat eddig kiválóan szerepelt a világ legrangosabb séfversenyének világdöntőjén:...
Főzőbemutató Coninvest-módra

Főzőbemutató Coninvest-módra

Séfműhely névvel különleges gasztronómiai programsorozatot indított útjára március 23-án a Coninvest „Séfműhely” elnevezéssel a konyhatechnológiával és belsőépítészettel foglalkozó cég budaörsi bemutatókonyháján. Tévedni fog, aki úgy gondolja, hogy ez a mostanában...
A DiningGuide legjobbjai

A DiningGuide legjobbjai

Március 23-án, a Hennessy-Dining Guide Év Étterme Gálán fény derült a hazai gasztronómia idei legjobbjaira.   A tapasztalt tesztelőkből álló szakmai zsűri egész évben látogatta és pontozta az éttermeket: az értékelés az étterem hangulatától kezdve az alapanyagok...