Indul a Jövő-t-Evő programsorozat

Indul a Jövő-t-Evő programsorozat

A vendéglátás és rendezvények zöldítésével foglalkozó Felelős Gasztrohős és Zöldövezet Társulás a Jövő-t-Evő nevű szakmai fórumsorozaton mutatja be azokat a fenntarthatósági eszközöket, amelyet a vendéglátóhelyek és rendezvényszervezők beépíthetnek mindennapi...
Megfiatalodott a Duna Wellness Hotel Baján

Megfiatalodott a Duna Wellness Hotel Baján

Baja egyetlen szállodája, a Duna Wellness Hotel műemlék épülete kívül-belül megújulva, filmbeli étteremmel és békebeli kávézóval várja a Sugovica partjára érkezőket. A felújítás keretében a szálloda fő szárnya teljesen átalakult: átépítették és részben felújították az...
Az ország legízletesebb úti céljait keresik

Az ország legízletesebb úti céljait keresik

Idén a gasztroturizmus áll az Európai Bizottság pályázatának központjában: Egy csipet Magyarország címmel a legízletesebb úti célok nyerhetnek támogatást. A projektfejlesztéssel, lebonyolítással kapcsolatos operatív feladatokat a Magyar Turizmus Zrt. látja el. Az...
Immár elérhető a Villányi Franc márkanév

Immár elérhető a Villányi Franc márkanév

Végre kézzelfogható a Villányi borvidék hosszú ideje tartó együtt gondolkodásának és összefogásának gyümölcse. A Villányi Franc mostantól nem csak fogalom, hanem kóstolható és a palackokon is látható valóság. Pont került egy régóta várt engedélyezés végére, a Villányi...
Osztrák, cseh és magyar bajnokok a portugieser világtalálkozón

Osztrák, cseh és magyar bajnokok a portugieser világtalálkozón

Harmadik alkalommal rendezte meg április 10-én és 11-én a Pécsi Borozó gasztronómiai és bormagazin kiadója, a VinOliva Kft. a Portugieser du Monde nemzetközi borversenyt, amely a fajta egyetlen határokon átívelő megmérettetése. A három év alatt megkétszereződött a...
New York-i séfet igazolt a Gourmet Box

New York-i séfet igazolt a Gourmet Box

Új kreatív séffel bővült a Gourmet Box csapata: az amerikai William Goldenberg csatlakozásával immár négy kreatív szakács dolgozik a gödöllői bázison, ahonnan közvetlenül szállítják házhoz és az együttműködő éttermek konyháira a kiválasztott fogásokat, alapanyagokat....
Hú!SVÉT + 7 Palkonyán

Hú!SVÉT + 7 Palkonyán

Egész napos kulináris séta, tavaszi gasztro-piknik – a Stílusos Vidéki Éttermiség ezúttal a Villányi borvidéken, Palkonyán mutatkozik be. Húsvét után egy héttel, hét stílusos vidéki étterem, udvarházak, műemlék pincék, családi pincészetek készülődnek, hogy finom...
Film a tökéletes séfről

Film a tökéletes séfről

Sergio Herman, a Gault&Millau húszpontos séfje a főszereplője a holland filmrendezőnő, Willemiek Kluijfhout legújabb dokumentumfilmjének, amelyben ambícióról, tökéletességről, áldozatokról, kiégésről, újrakezdésről egyaránt mesél, kíméletlen őszintséggel. A...
Kóstolófesztivál készül Párizsban

Kóstolófesztivál készül Párizsban

Michelin-csillagos séfek részvételével rendezik meg május 21-24. között az első Taste of Paris nevű kóstolófesztivált a francia fővárosban, Joel Robuchon és Alain Ducasse védnökségével. A gasztronómiai rendezvény 2004-ben Londonban indult útjára és eddig mindegy 22...
Nagy aranyérmet nyert a Vida Pincészet az USA-ban

Nagy aranyérmet nyert a Vida Pincészet az USA-ban

A verseny történetében először díjaztak magyar bort a legrangosabb elismeréssel a Finger Lakes International Wine Competition nemzetközi borversenyen, ahol a szekszárdi Vida Családi Borbirtok 2011-es Hidaspetre Kékfrankosa nyert nagy aranyérmet (Double Gold). A...