New York-i séfet igazolt a Gourmet Box

New York-i séfet igazolt a Gourmet Box

Új kreatív séffel bővült a Gourmet Box csapata: az amerikai William Goldenberg csatlakozásával immár négy kreatív szakács dolgozik a gödöllői bázison, ahonnan közvetlenül szállítják házhoz és az együttműködő éttermek konyháira a kiválasztott fogásokat, alapanyagokat....
Hú!SVÉT + 7 Palkonyán

Hú!SVÉT + 7 Palkonyán

Egész napos kulináris séta, tavaszi gasztro-piknik – a Stílusos Vidéki Éttermiség ezúttal a Villányi borvidéken, Palkonyán mutatkozik be. Húsvét után egy héttel, hét stílusos vidéki étterem, udvarházak, műemlék pincék, családi pincészetek készülődnek, hogy finom...
Film a tökéletes séfről

Film a tökéletes séfről

Sergio Herman, a Gault&Millau húszpontos séfje a főszereplője a holland filmrendezőnő, Willemiek Kluijfhout legújabb dokumentumfilmjének, amelyben ambícióról, tökéletességről, áldozatokról, kiégésről, újrakezdésről egyaránt mesél, kíméletlen őszintséggel. A...
Kóstolófesztivál készül Párizsban

Kóstolófesztivál készül Párizsban

Michelin-csillagos séfek részvételével rendezik meg május 21-24. között az első Taste of Paris nevű kóstolófesztivált a francia fővárosban, Joel Robuchon és Alain Ducasse védnökségével. A gasztronómiai rendezvény 2004-ben Londonban indult útjára és eddig mindegy 22...
Nagy aranyérmet nyert a Vida Pincészet az USA-ban

Nagy aranyérmet nyert a Vida Pincészet az USA-ban

A verseny történetében először díjaztak magyar bort a legrangosabb elismeréssel a Finger Lakes International Wine Competition nemzetközi borversenyen, ahol a szekszárdi Vida Családi Borbirtok 2011-es Hidaspetre Kékfrankosa nyert nagy aranyérmet (Double Gold). A...
Termékbemutató a sütés jegyében

Termékbemutató a sütés jegyében

A vaj reneszánszát éljük: minden, aminek vajas íze van, egyre kedveltebb, mind a háziasszonyok, mind a vendéglátósok körében. Az egyik legkedveltebb élelmiszeripari márka tájékoztatóján a húsvéti sütéshez való újdonságokat ismertették. A Vénusz sütőmargarinok között...
Életműdíj Bock Józsefnek

Életműdíj Bock Józsefnek

Az idei Best of Budapest & Hungary díjátadón a zsűri életműdíjjal jutalmazta Bock Józsefet a magyar borkultúrában, a hazai gasztronómiában és vendéglátásban, valamint a villányi régió fellendítésében vállalt szerepéért. A Budapest Week Publishing kiadó 1993 óta...
Növekedésnek indult a hazai sörpiac

Növekedésnek indult a hazai sörpiac

Tavaly 2%-kal növekedett a söripar hazai értékesítése, erősödött a prémium sörök forgalma, és folytatódott a gazdaságos árkategóriájú sörök térnyerése, de a szuper prémium kategória visszaesett – áll a Magyar Sörgyártók Szövetségének közleményében. Felemásra sikerült...
Önszerveződő bormulatság Bodrogkeresztúron

Önszerveződő bormulatság Bodrogkeresztúron

A bodrogkeresztúri termelőkben 2010-ben fogalmazódott meg egy helyi szüreti program gondolata, az első Mindszent Havi Mulatságra 2011-ben került sor. Idén október 10-én várják az érdeklődőket a tokaj-hegyaljai településen. A rendezvénynek nincs főszervezője, minden...
Szekszárdi siller, többféleképp

Szekszárdi siller, többféleképp

Negyedik alkalommal készült el a szekszárdi borászok összefogásában a borvidék tradicionális sillere, a fuxli, amely idén 10 verzióban érhető el. A rozénál erősebb (hosszabb ideig héjon áztatott) borfajta az előírás szerint legalább felerészt kékfrankost vagy kadarkát...