2015.04.08. | Céghírek, Hírek
Új kreatív séffel bővült a Gourmet Box csapata: az amerikai William Goldenberg csatlakozásával immár négy kreatív szakács dolgozik a gödöllői bázison, ahonnan közvetlenül szállítják házhoz és az együttműködő éttermek konyháira a kiválasztott fogásokat, alapanyagokat....
2015.04.07. | Események, Hírek
Egész napos kulináris séta, tavaszi gasztro-piknik – a Stílusos Vidéki Éttermiség ezúttal a Villányi borvidéken, Palkonyán mutatkozik be. Húsvét után egy héttel, hét stílusos vidéki étterem, udvarházak, műemlék pincék, családi pincészetek készülődnek, hogy finom...
2015.04.07. | Hírek, Külföld
Sergio Herman, a Gault&Millau húszpontos séfje a főszereplője a holland filmrendezőnő, Willemiek Kluijfhout legújabb dokumentumfilmjének, amelyben ambícióról, tökéletességről, áldozatokról, kiégésről, újrakezdésről egyaránt mesél, kíméletlen őszintséggel. A...
2015.04.02. | Hírek, Külföld
Michelin-csillagos séfek részvételével rendezik meg május 21-24. között az első Taste of Paris nevű kóstolófesztivált a francia fővárosban, Joel Robuchon és Alain Ducasse védnökségével. A gasztronómiai rendezvény 2004-ben Londonban indult útjára és eddig mindegy 22...
2015.04.02. | Céghírek, Hírek
A verseny történetében először díjaztak magyar bort a legrangosabb elismeréssel a Finger Lakes International Wine Competition nemzetközi borversenyen, ahol a szekszárdi Vida Családi Borbirtok 2011-es Hidaspetre Kékfrankosa nyert nagy aranyérmet (Double Gold). A...
2015.04.02. | Céghírek, Hírek
A vaj reneszánszát éljük: minden, aminek vajas íze van, egyre kedveltebb, mind a háziasszonyok, mind a vendéglátósok körében. Az egyik legkedveltebb élelmiszeripari márka tájékoztatóján a húsvéti sütéshez való újdonságokat ismertették. A Vénusz sütőmargarinok között...
2015.04.02. | Hírek, Karrier
Az idei Best of Budapest & Hungary díjátadón a zsűri életműdíjjal jutalmazta Bock Józsefet a magyar borkultúrában, a hazai gasztronómiában és vendéglátásban, valamint a villányi régió fellendítésében vállalt szerepéért. A Budapest Week Publishing kiadó 1993 óta...
2015.04.01. | Hírek, Italsor
Tavaly 2%-kal növekedett a söripar hazai értékesítése, erősödött a prémium sörök forgalma, és folytatódott a gazdaságos árkategóriájú sörök térnyerése, de a szuper prémium kategória visszaesett – áll a Magyar Sörgyártók Szövetségének közleményében. Felemásra sikerült...
2015.04.01. | Hírek, Italsor
Negyedik alkalommal készült el a szekszárdi borászok összefogásában a borvidék tradicionális sillere, a fuxli, amely idén 10 verzióban érhető el. A rozénál erősebb (hosszabb ideig héjon áztatott) borfajta az előírás szerint legalább felerészt kékfrankost vagy kadarkát...