Kékfrankos kóstoló szombaton

Kékfrankos kóstoló szombaton

Az egész áprilisban tartó Kékfrankos MOST! rendezvénysorozat központi kóstolója 2015. április 25-én lesz a Sofitel Budapest termeiben, ahol több mint hatvan hazai és határon túli pincészet kékfrankosaival és kékfrankosalapú házasításaival ismerkedhetnek a borkedvelők....
Új vegán étterem a budapesti belvárosban

Új vegán étterem a budapesti belvárosban

A főváros és az ország legnagyobb vegán éttermét mutatták be csütörtökön a létesítmény vezetői. A Napfényes Étteremnek saját cukrászata, sütödéje és rendezvényterme is van. A Ferenciek terénél nemrég nyílt tágas üzletről már beszámoltak külföldi gasztroblogok is,...
Adóköteles lesz Romániában a borravaló

Adóköteles lesz Romániában a borravaló

Romániában megadóztatják a borravalót – döntötte el szerdán a bukaresti kormány, amely sürgősségi rendeletet fogadott el erről. A rendelkezés szerint a kereskedelmi egységeknek külön nyugtatömbön kell regisztrálniuk a borravalót, amit 16 százalékkal adóztatnak...
Francia a világ legjobb női séfje

Francia a világ legjobb női séfje

Hélène Darroze, a nevét viselő párizsi étterem, valamint a londoni The Connaught szálloda konyhafőnöke nyerte el idén a Veuve Clicquot által adományozott, a Világ Legjobb Női Séfje díját. Az elismerést hivatalosan Londonban veheti majd át, június elsején, a világ...
Mester kontra mester

Mester kontra mester

A Magyar Éttermi Szövetség (MÉSZ) áprilisi, a Rosenstein Étteremben tartott összejövetelén a jelenlévők egyetértettek: a mestervizsga megszerzése nem csupán komoly pénzébe kerül az éttermeknek, de a futószalagszerű vizsgáztatással csökken a mesterek szakmai hitele. Ez...
Megnyitott az Émile

Megnyitott az Émile

A budai Gábor Áron út egyik mellékutcájában nyitott meg az Émile, amely egy nagypolgári villa átalakításával, gyönyörű kerttel, otthonos hangulatú étteremmel, cukrászdával, bárral és különtermekkel várja a családokat, baráti társaságokat és üzleti rendezvényeket. A...
Születésheti programokkal ünnepel az Élesztő

Születésheti programokkal ünnepel az Élesztő

Épp két éve nyitott a budapesti IX. kerületi Élesztő, az első hazai multi-tap bárként, amely azóta elvarázsolt világú Rengeteg Kávézóval, (sör)főző-kurzusok és lakáséttermes események színteréül szolgáló Brew Studioval, Mahung biobárral, sonkabárral, grillkonyhával...
Rendelhető KLM borválogatás

Rendelhető KLM borválogatás

A holland légitársaság utasai ezentúl nem csak a fedélzeten élvezhetik a borokat, hanem akár házhoz is szállíttathatják őket a SpecialBite weboldallal kötött együttműködés keretében. A SpecialBite egy független online étteremkalauz, amely különleges éttermektől ír, a...
Rosalia: borok és szórakozás Budán

Rosalia: borok és szórakozás Budán

Május 8-10. között a budai Gesztenyés kertben széles borkínálat, kiemelt rozé paletta, gyöngyöző és habzó borok, valamint pezsgők várják a borkedvelőket a Rosalia fesztiválon. A több mint 50 borász borai mellett a street food ételek széles kínálata mutatkozik be. A...