2017.03.07. | Hírek, Italsor
Kárpát-medencei fajták, hozamkorlátozás, ökológiai szemlélet, spontán erjesztés – nyolc pincészet összefogásával megszületett a Magna. Hiába hazánk második legnagyobb kiterjedésű borvidéke a Mátrai, súlyához mérten mégis kevés szó esik róla. A most alakult Magna...
2017.03.07. | Céghírek, Hírek
A szőlő- és borágazatot képviselő szakmaközi szervezet, a Hegyközségek Nemzetközi Tanácsa a közösségi bormarketing tevékenység összehangolt és eredményes ellátása érdekében együttműködési megállapodást írt alá a Magyar Turisztikai Ügynökséggel a március 2-án,...
2017.03.06. | Hírek, Konyha
Hogy mi a molekuláris gasztronómia? A hivatalos megfogalmazás szerint ezzel a kifejezéssel jelöljük a konyhaművészetnek azt az ágát, amelyben a fizikai és kémiai folyamatok beépülnek az ételkészítés gyakorlati módszertanába. A kifejezést 1988-ban Hervé This francia...
2017.03.06. | Események, Hírek
Koszorúzási ünnepséget tartott a Magyar Vendéglátók Ipartestülete, a Budapesti Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum és a Gundel család, a tavaly júniusban felavatott Gundel János emléktáblánál az V. kerületi Akadémia utca 1. szám alatt. A koszorúzás március 8-án,...
2017.03.03. | Események, Hírek
Az idén május 18-21. között rendezendő Gourmet Fesztivál már túllép az országhatárokon, és a régió legjobb éttermeiből is bemutat néhányat, egyúttal vendégül hívja a környező országok sztárséfjeit. A Millenáris Parkban idén a mangalica és az eper kerül majd a figyelem...
2017.03.02. | Események, Hírek
Február 25-én rendezték meg a 15. jubileumi Farsang Kupa országos gasztronómiai bajnokságot Tatán, amelyen most rekordszámú, 167 versenyző vett részt. A kategóriájában legnagyobb országos szakmai megmérettetésen közel 5000 látogató fordult meg, hogy megnézze a...
2017.03.01. | Hírek, Konyha
Február közepén mutatkozott be a La Perle Noire étterem kettősfogatú séfcsapata. A hazai gyakorlatban szokatlan, hogy két séf vezeti a konyhát, de az Andrássy úton az éttermet nyitó Koncz László és a Tanti étterem Michelin-csillagát megerősítő Heiszler Olivér...
2017.03.01. | Hírek, Italsor
Bort inni jó. Néha sokat is. Aztán van úgy, hogy másnap semmi bajunk sincs, de megesik, hogy kínzó fejfájással ébredünk, ami a bekapkodott pirulák ellenére is kitart délig. Mi az oka ennek a változó hatásnak? A bor íze, zamata a benne lévő anyagok sokaságától függ. Az...