Élelmiszer- és húsipari gépek árverése

Élelmiszer- és húsipari gépek árverése

Jó állapotban lévő, rendszeresen karbantartott vendéglátó-, és sütőipari, valamint nagykonyhai gépek, berendezések és kiegészítő eszközök árverése az Intergavelnél. Cateringgel, vendéglátással foglalkozó vállalkozások, valamint nagykonyhák, sütő-, és húsüzemek...
Gasztro-Brexit

Gasztro-Brexit

A nyugati szóhasználatban, s különösen a Brit-szigeteken beszélt angol nyelvben, az európai konyha kifejezés a szigetországtól elkülönülten létező kontinentális konyha szinonímája. A szigetlakók nyelvhasználatában a „British cuisine” ma már látványosabban...
Bor, csokoládé, sajt – szüret Etyeken

Bor, csokoládé, sajt – szüret Etyeken

Szüreti hangulat várja az Etyekre érkezőket szeptember 24-én, amikor borospincék, családi gazdaságok, műhelyek nyílnak meg a látogatók előtt, és a kóstolók mellett kulturális- és gyermekprogramokat is kínálnak az Etyeki Borangoló keretében. A bor, pezsgő, pálinka,...
Adománygyűjtő tésztázás Amatricének

Adománygyűjtő tésztázás Amatricének

Szeptember 24-én déltől Gianni Annoni és Fausto di Vora Amatrice város javára a „Via Italián” (Budapest, V. ker Arany János utca 7-12.) rendez adománygyűjtő eseményt, melynek célja az augusztusban súlyos földrengést szenvedett olasz kisváros, Amatrice és az ott lakók...
Önkéntes jelölés a GMO-mentes élelmiszerekre

Önkéntes jelölés a GMO-mentes élelmiszerekre

Szeptember 20-án életbe lépett a GMO-mentes termelés szabályait, valamint a GMO-mentes élelmiszer és takarmány előállítás és forgalmazás feltételeit meghatározó hazai rendelet. Az új, önkéntes jelölés a vásárlók tájékozódását és a GMO-mentes élelmiszerekhez való...
Javult az EU élelmiszerbiztonsági helyzete

Javult az EU élelmiszerbiztonsági helyzete

Az EU élelmiszer- és takarmánybiztonsági riasztási rendszerében (RASFF) közzétett 3000 bejelentés kevesebb mint 1%-a érintett magyar előállítású terméket 2015-ben – derült ki az Európai Bizottság éves összegzéséből. Hazai vonatkozású ügy 86 volt, melyek főleg...
Két magyar a világdöntőben

Két magyar a világdöntőben

A World Association of Chefs Societes (WACS) által idén Thessalonikiben szeptember 25-től 27-ig megrendezésre kerülő világdöntőn két magyar is képviseli hazánkat: Elek Richárd (Fausto’s, Budapest) a szakácsok között, Domonkos Dávid (Sugar! Design Cukrászat, Budapest)...
Guinness Világrekord a Buddha-Barban

Guinness Világrekord a Buddha-Barban

Szeptember 17-én este rendkívüli eseményen vehettek részt a Buddha-Bar Budapest partijának vendégei, és nem csak azért, mert egyetlen kivételes éjszakára ismét Budapestre látogatott a nemzetközi Buddha-Bar lánc első számú lemezlovasa, DJ Ravin. A hajnalig tomboló...
Újdonságok az Onyxban

Újdonságok az Onyxban

Mint ismert, az Onyx étterem korábbi séfjei, Szulló Szabina és Széll Tamás immár minden energiájukat a Bocuse d’Or jövő januárban esedékes lyoni döntőjére való felkészülésnek szentelik, így a nyár közepén megváltak a Vörösmarty téri Michelin-csillagos étteremtől. A...
Megjelent a szeptemberi Vendéglátás magazin

Megjelent a szeptemberi Vendéglátás magazin

Allergénekről, szakképzésről, kézműves borokról és kraft sörökről, mintamenzáról, kertvendéglőkről, konyhai Brexitről egyaránt olvashatnak a legfrissebb számban. Az év kilencedik hónapja most nem csupán az iskolakezdést, hanem a szakképzési törvény bizonyos...