Elindult a Vendéglátás Akadémia

Elindult a Vendéglátás Akadémia

Telt házas előadásokkal debütált a hagyományteremtő szándékkal indított Vendéglátás Akadémia október 11-én Baktalórántházán, majd másnap Lajosmizsén, a Vendéglátás magazin és a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség szervezésében. A hatalmas szakmai érdeklődést vonzó...
Új arculatot keres a Szekszárdi borvidék

Új arculatot keres a Szekszárdi borvidék

A Szekszárdi borvidék pályázat keretében újítja meg arculatát, a 2016. október 11-én induló megmérettetés professzionális lebonyolításában az ArtHungry.com kreatív közösségi oldal segíti a borászokat. A tervezők munkáikat október 28-ig tölthetik fel arra az online...
A legjobb magánvállalkozást keresi a METRO

A legjobb magánvállalkozást keresi a METRO

A METRO a világ 25 országában minden év október 11-ét annak szenteli, hogy felhívja a figyelmet a magánkézben lévő mintegy 21 millió vállalkozás jelentőségére. Ezen a napon a METRO pályázatot hirdetett boltok és vendéglátó egységek számára, amelynek fődíja egy bruttó...
Magyar séf a S.Pellegrino Young Chef 2016 döntőjében

Magyar séf a S.Pellegrino Young Chef 2016 döntőjében

A világ 19 legjobb fiatal séfjével mérheti össze tudását október 13-15. között Sándor Rodrigo a S.Pellegrino Young Chef 2016 milánói döntőjében. A S.Pellegrino – amelyet hazánkban a Central Europe Mineral Water tulajdonában lévő Kékkúti Ásványvíz Zrt. forgalmaz – idén...
Békéscsabán és Tihanyban kapni a legjobb lángost

Békéscsabán és Tihanyban kapni a legjobb lángost

A magyar lángosrajongók ismét döntöttek, és idén is megszavazták a Lángos Voks díjazottjait. Ebben az évben a békéscsabai Mester Lángos Büfé végzett az első helyen, a Balatonnál pedig a Tihanyi Piac Lángossütői immár harmadszorra hozzák el a tómenti trófeát. A Vénusz...
Édességek keletről és nyugatról

Édességek keletről és nyugatról

A desszertrendet hagyományosan a franciák diktálják, de újabban az oroszok is meglepik a szakmát. A trendet alakító termékek olyan neves séfek keze alól kerülnek ki, akik nemcsak a hivatásukat, hanem a technológiát és a kémiát is jól ismerik. Ezért terjed a...
Megjelent a Vendéglátás magazin októberi száma 

Megjelent a Vendéglátás magazin októberi száma 

Álgabonákról, regionális konyháról, szabályozási kérdésekről, komlószüretről és desszerttrendekről is olvashatnak a legfrissebb számban, és az is kiderül, miért is zártak be a kínai hatóságok egy magyar séf vezetésével frissen Michelin-csillagot nyert éttermet...
Tovább korszerűsödött a BGE tankonyhája

Tovább korszerűsödött a BGE tankonyhája

Felújították a Budapesti Gazdasági Egyetem Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Karának tankonyháját. A legkorszerűbb konyhatechnológiai berendezésekkel és eszközökkel ellátott konyha európai szintű, gyakorlati képzési lehetőséget biztosít a hallgatók...
Új SelfCookingCenter a Rationaltól

Új SelfCookingCenter a Rationaltól

Applikáción keresztül kommunikál a szakáccsal, energiatakarékos, LED-világítással felszerelt, és az étel méreteit beszkennelve maga határozza meg a főzési, sütési időt a Rational új konyhatechnológiai gépe, ami kicsi, ámde okos és praktikus. A SelfCookingCenter XS...