2016.04.26. | Események, Hírek
Április 18-19-én rendezték meg a Hungexpo „G” pavilonjában a magyarországi Skills szakács- és pincérverseny döntőjét, ahol a 3-3 döntőbe jutott fiatal több körben mérhette össze tudását. A szakácsversenyzők finger food-okat, egy halból és egy bárányból készült...
2016.04.26. | Események, Hírek
Gyenesdiáson, az I. Balatoni Barista Bajnokságon, május 7-én a kávéfőzés-és díszítés mesterei készítik az eszpresszókat, cappuccinókat és a saját ötletük alapján megálmodott italokat. – Célunk a régió kávézási kultúrájának fellendítése, hogy a minőségre vágyó...
2016.04.26. | Hírek, Szálloda
A Buddha Bar Hotel Budapest távol-keleti gasztrokalandozása utolsó állomásaként a japán konyhába ad betekint, neves vendégszakáccsal, április 28. – május 1. között. Elfogadta ugyanis a ház meghívását Shigeki Iimura, a Buddha Bar lánc vezető japán séfje, aki a...
2016.04.24. | Bocuse d'Or, Események, Hírek
A példátlan szakmai összefogásnak köszönhetően készülhet a világ legfontosabb szakácsversenye, a május 10-11-i Bocuse d’Or európai döntőjére Budapest, amely számos újdonságot is tartogat. A rendezvény mind a budapestiek, mind a város számára hatalmas dolog, nem csak...
2016.04.20. | Céghírek, Hírek
Április 14-16. között ismét a Gundel Károly Szakképző Iskola adott otthont a 36. Nemzetközi Gasztonómiai Ifjúsági Versenynek, ahol a 12 induló csapat fele külföldről érkezett. A bor és gasztronómia köré épülő verseny az egyetlen nemzetközi megmérettetés Magyarországon...
2016.04.20. | Hírek, Italsor
Bár őshazája Délnyugat-Franciaország, mégis, az argentinok tették világhírűvé, mi több, országuk zászlósborává a fajtát, amely április 18-án a hazai közönségnek is megmutatta számos arcát. Április 17-én ugyanis világszerte 70 helyszínen Malbec-nappal ünneplik a fajta...
2016.04.20. | Bocuse d'Or, Hírek, Konyha
Hogyan alakultak ki a Bocuse d’Or hazai döntőjének tányérjai? Milyen inspirációkból merítettek a résztvevő séfek? Mire kellett különösen figyelniük a verseny során? – többek közt ezekre a kérdésekre is választ kaphattak a meghívott újságírók a METRO Gasztroakadémia...
2016.04.19. | Események, Hírek
Idén a Mínusz egy és Nulladik nappal felvezetve az öt teljes fesztiválnapot augusztus 10-17. között zajlik a Sziget, amely a tavalyi látogatórekord után ismét megpróbálja számos területen még magasabbra tenni a lécet. Még nagyobb hangsúlyt helyeznek a...
2016.04.19. | Hírek, Italsor
Az előjegyzési időszakot követően most jelenik meg Gere Attila Pincészetéből a Kopar Cuvée legújabb, 2012-es évjárata. Az egyik legismertebb hazai bormárka egy villányi vörös házasítás, amelynek alapját a cabernet franc adja, kiegészülve merlot és cabernet sauvignon...
2016.04.18. | Események, Hírek
Május 13. és 15. között a Bálna Budapest lesz a helyszíne a 7. Belga Sörfesztiválnak, ahol 43 belga sörfőzde 205 féle sörét, közülük 61 féle csapolt sört kóstolhatnak meg az érdeklődők. Lehetőség lesz zárt és nyílt térben egyaránt enni-inni, így a látogatók tetszés és...