Az EMMI-rendelet „só”-ja

Az EMMI-rendelet „só”-ja

A KÖZSZÖV őszi regionális szakmai napján, szeptember 17-én Jászberényben a szeptember elsején életbe lépett EMMI-rendelettel kapcsolatos észrevételeket, tanulságokat és javaslatokat vitatták meg a közétkeztetők. Az elhangzottak alapján a szövetség eljuttatja az EMMI...
Negyedszázad borokban

Negyedszázad borokban

Egy valódi csúcstalálkozó megrendezésére vállalkozott a Prestige Reserve Club szeptember közepén, ahol 25 top borászat 25 bora szolgált bizonyítékul  arra, hogy az elmúlt 25 évben valódi rendszerváltás zajlott le a magyar borágazat prémium szegmensében. Minden borász,...
Önálló palack Szekszárdnak

Önálló palack Szekszárdnak

Szeptember közepén válnak elérhetővé az első, szekszárdi palackba töltött borok. A borvidék nevét magán viselő üvegbe kizárólag szekszárdi kadarkák, kékfrankosok és bikavérek kerülhetnek. Egy hároméves folyamat végeredménye az, hogy 2015 szeptemberében már közel húsz,...
Fedezd fel velünk! – LONDON

Fedezd fel velünk! – LONDON

A Viator Kiadó gondozásában 2015 szeptemberében megjelent London e-útikönyv az első olyan magyar nyelvű városkalauz, amely nem egy nyomtatásban már korábban megjelent mű elektronikus változata, hanem kifejezetten e-könyvnek készült, kihasználva az új technológia adta...
Összeállt a Bocuse d’Or 12 fős hazai mezőnye

Összeállt a Bocuse d’Or 12 fős hazai mezőnye

Lezárult a Magyar Bocuse d’Or Akadémia pályázata, szeptember 15-én a neves szakemberekből álló zsűri értékelte a pályázatokat és döntött arról, hogy a világ leghíresebb szakácsversenyének decemberben esedékes magyar selejtezőjén kik mérhetik össze tudásukat. A...
Magyar furmintok nemzetközi karrier előtt

Magyar furmintok nemzetközi karrier előtt

Bemutatkozott Tokaj egyik legújabb, ám annál ígéretesebb pincészete a Breitenbach Tokaj, amelynek borait a Budavári Borfesztiválon is már kóstolni lehetett. Kis János borász 2007-ben indította útjára a nagymamájáról elnevezett pincészetet, két éve pedig olyan magyar...
Mógor Attila éttermet nyitott

Mógor Attila éttermet nyitott

Minden külön értesítés nélkül megnyitotta első, saját éttermét Mógor Attila. A 41 éves szakács mögött hosszú és elismert szakmai múlt áll. Korábban a Gepárd és Űrhajóban dolgozott, azt megelőzően a Károlyi Étterem konyháját vezette, sokat tanult a Csalogány 26-ban, ...
Idén is tarolt a Főzdefeszt

Idén is tarolt a Főzdefeszt

Hatalmas sikerrel zárult a 10. jubileumi Főzdefeszt, melyet a hétvégén rendeztek a Városliget melletti Felvonulás téren. A pénteki rossz idő ellenére a tavaszihoz képest még nőtt is a fogyasztási kedv, aminek egyértelmű nyertese az első magyar egyházi...
Apátok söre

Apátok söre

A kisüzemi sörfőzés nagyon fontos és különleges szegmense éledt újjá idén nyáron Magyarországon: az egyházi, kolostori sörfőzés. A ciszterciek – akikhez a trappisták is tartoznak – felélesztve hagyományaikat, Zircen ismét sört főznek. Az európai sörfőzés történetében...
Magyar bronzérem az Ifjúsági Szakács Világbajnokságon

Magyar bronzérem az Ifjúsági Szakács Világbajnokságon

A kanadai Michael Christiansen nyerte meg a szeptember 11-én Budapesten rendezett Chaine des Rotisseurs Ifjúsági Szakács Világbajnokságot. Az ezüstérmes a francia Laura Virolainen, a harmadik helyezett Mede Ádám, az Onyx étterem és a Gerbeaud Ház fiatal szakácsa lett....