Magyar bronzérem az Ifjúsági Szakács Világbajnokságon

Magyar bronzérem az Ifjúsági Szakács Világbajnokságon

A kanadai Michael Christiansen nyerte meg a szeptember 11-én Budapesten rendezett Chaine des Rotisseurs Ifjúsági Szakács Világbajnokságot. Az ezüstérmes a francia Laura Virolainen, a harmadik helyezett Mede Ádám, az Onyx étterem és a Gerbeaud Ház fiatal szakácsa lett....
Új színek és ízek a 25 éves Arany Kaviárban

Új színek és ízek a 25 éves Arany Kaviárban

Állandó változás és megújulás jellemzi a budai Vár aljában fekvő éttermet, amelynek alapkoncepciója azonban 1990 óta nem változott: kifinomult ételek és élményszerű vendéglátás. Molnár Attila és Nyíri Szása „birodalma” nemrégiben újabb bővítésen esett át: az...
Osztrák gasztrotúra – meghívó

Osztrák gasztrotúra – meghívó

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete és a Coninvest október 8–10. között Bécs-Salzburg-Sankt Pölten útvonalon ismét gasztrotúrát szervez, számos izgalmas kóstolóval és tapasztalatszerzési lehetőséggel. A háromnapos túra során a résztvevők ellátogatnak a bécsi Rauch...
Szüreti napok Szekszárdon: nem csak bor

Szüreti napok Szekszárdon: nem csak bor

Szeptember harmadik hétvégéjén rendezik Szekszárdon a Szüreti Napokat, az ország egyik legfontosabb borvidékének ünnepe azonban közel sem csak a borról szól. A szüret hagyományosan fontos esemény a borvidéken, ennek megfelelően a leglátványosabb program a szombat...
Új séffel készül az új menüsor a Sofitelben

Új séffel készül az új menüsor a Sofitelben

Kimondottan izgalmas menüsorral mutatkozott be újságíróknak a Sofitel Budapest új főszakácsa, a nyár elején a Közel-Keletről érkezett, német származású Deff Haupt, aki új ízeket hoz a belvárosi szálloda konyhájára. A szálloda szeptember végétől elérhető őszi-téli...
A Frittmann lett az Év Pincészete 2015-ben

A Frittmann lett az Év Pincészete 2015-ben

Az egyik legrangosabb hazai szakmai díjat Frittmann János és Frittmann István nevével fémjelzett kunsági borászat nyerte el, akik úgy vélik, „könnyű, gyümölcsös borokban ez a régió az egyik legjobb”. Frittmann János a Kunsági Borvidék elnöke, a Hegyközségek Nemzeti...
Októberben ismét az olaszrizling lesz a fókuszban

Októberben ismét az olaszrizling lesz a fókuszban

Az olaszrizling hazánk legnagyobb területen termesztett fehér szőlője, amelynek bora egész évben megállja a helyét, könnyű, reduktív tételként, hordós érlelésűként vagy késői szüretelésű nagyágyúként. Októberben több rendezvényen is megismerhető a fajta számos arca. A...
Csokoládészalon Párizsban

Csokoládészalon Párizsban

Október 28 és november 1 között a párizsi Porte de Versailles kiállítócsarnoka ad otthont a világ csokoládé-készítői éves találkozójának. A szakma és a nagyközönség számára a Salon du Chocolat 20 ezer négyzetméternyi kiállítási területet kínál a kakaó és a...
Kiosztották az idei Magyar Termék Nagydíjakat

Kiosztották az idei Magyar Termék Nagydíjakat

Szeptember 3-án 54 cég 57 pályázata – köztük számos turisztikai és vendéglátó-ipari termék és szolgáltatás vehette át a Parlamentben a Magyar Termék Nagydíj Tanúsító Védjegy használati jogát. A független szakértői testület javaslata alapján már 18. alkalommal ismertek...