Mestervacsora a Tanyacsárdában – tanulságokkal

Mestervacsora a Tanyacsárdában – tanulságokkal

Május végén tartották Bács-Kiskun megyében a mestervizsgákat, 25-én pedig a lajosmizsei Tanyacsárdában a mestervacsorát. A megye két régiójában nem volt felhőtlen az öröm: Lajosmizsén a 19 vizsgázóból csak 10 kaphatott mesterlevelet az öttagú zsűri értékelése alapján....
Régi-új vezetőség a Schnitta Egyesületben

Régi-új vezetőség a Schnitta Egyesületben

A Schnitta Sámuel Magyar Éttermi Kultúráért Egyesület május végén választott új elnőkséget. A választott vezetők névsora: Elnök : Török István János   ( Pócsmegyer – Surány-Szentendre ) Alelnök: Barabás Zoltán (Debrecen) Punk  Ferenc  (Tihany ) Titkár : Vantal Gábor...
I-Burger: új F&B koncepció az ibisnél

I-Burger: új F&B koncepció az ibisnél

Július 1-től az ibis Budapesten is bemutatja új F&B koncepcióját, az i-Burgert, jó hangulatot, kényelmet és kiváló új élményeket kínálva vendégeinek az ibis Budapest Aero-ban. A jelenlegi, a modern street foodot központba állító új kulináris trendeknek megfelelően...
Csütörtökön nyit a VinCE Balaton

Csütörtökön nyit a VinCE Balaton

A Kékszalag vitorlásversennyel egy időben, a Nagyon Balaton programsorozat részeként július 2-én nyitja meg standjait a VinCE Balaton, a balatonfüredi Tagore sétányon. A csütörtöktől vasárnapig tartó borkóstolón a több mint 60 boros kiállító mellett számos...
Derby és Gasztroangyal Fesztivál a Kincsem Parkban

Derby és Gasztroangyal Fesztivál a Kincsem Parkban

Július 3-5. között a Kincsem Parkban – a Derby és Gasztroangyal Fesztivál szórakozást, kikapcsolódást és különleges ízeket kínál. A rendezvényen idén először találkozik a tradicionális lóversenysport és a nagy múltú magyar gasztronómia. Péntek este a Lóverseny...
Trendkövető kínálat a Zsolnay Kávéházban

Trendkövető kínálat a Zsolnay Kávéházban

A Radisson Blu Béke Hotelben működő Zsolnay Kávéház legújabb kreációi nyári színkavalkádban és a régi kávéházak ízeivel csatlakoztak a repertoárhoz. A nívós alapanyagokból készült sütemények akár több hónapos kísérletezés után kapják meg itt véglegesnek tekinthető...
Új étterem a Gresham Palotában

Új étterem a Gresham Palotában

Megnyílt Budapest belvárosának legújabb étterme a Kollázs – Brasserie & Bar a Four Seasons Hotel Gresham Palace-ban. Az étterem tradicionális, mégis közvetlen hangulatú kollázsban egyesíti a világvárosi Pest és a patinás Buda atmoszféráját, az egyedi...
Konyhába, grillezésre tervezték a Gastro palackokat

Konyhába, grillezésre tervezték a Gastro palackokat

Új típusú palackokat fejlesztett a Prímagáz Zrt., kifejezetten főzésre, illetve a vendéglátó szektor számára. A Gastro Mini és Gastro Maxi gázpalackokról kedvező visszajelzéseket adtak a felhasználók, akik eddig kipróbálták. A Gastro Mini a főzésen kívül arra is...
Kávé  minden napszakra, alkalomra és évszakra

Kávé minden napszakra, alkalomra és évszakra

A Nespresso által végzett kutatások szerint a magyar népesség 82 százaléka kávézik, és a válaszadók 45 százaléka a presszóra esküszik, amelyet a kávéfogyasztók közel fele meg is cukroz, egyharmada pedig tejet is ad hozzá, 7% tejszínnel fehéríti, 18 százalék...