Kávé  minden napszakra, alkalomra és évszakra

Kávé minden napszakra, alkalomra és évszakra

A Nespresso által végzett kutatások szerint a magyar népesség 82 százaléka kávézik, és a válaszadók 45 százaléka a presszóra esküszik, amelyet a kávéfogyasztók közel fele meg is cukroz, egyharmada pedig tejet is ad hozzá, 7% tejszínnel fehéríti, 18 százalék...
Angus burgerekkel erősít a Zing

Angus burgerekkel erősít a Zing

Az angus marhák – pontosabban a kiváló minőségű húsukból készült húspogácsák – megérkeztek Budapestre: a hazai street food egyik legkiemelkedőbb alakja, a Zing Burger a Terra Pannonia birtokon nevelt angus marhákból készült prémium burgerekkel erősíti kínálatát....
Továbbra is Gál Pál Zoltán a VIMOSZ elnöke

Továbbra is Gál Pál Zoltán a VIMOSZ elnöke

Egyhangú szavazattal választotta újra a Turisztikai és Vendéglátó Munkaadók Országos Szövetsége június 25-i közgyűlésén Gál Pál Zoltánt. A második két éves ciklusát megkezdő elnök legfontosabb célkitűzése az ágazatot különösen sújtó áfa és reprezentációs adóterhek...
Kézműves söröző nyert a Budapest Marriott pályázatán  

Kézműves söröző nyert a Budapest Marriott pályázatán  

A #Marionett csapata nyerte kézműves söröket, hentesüzletekben kapható ételeket és egyedülálló italokat – köztük sörkoktélokat és alkoholmentes dzsúszokat – felvonultató koncepciójával a Budapest Marriott Hotel egy hónapja kiírt „Vágj bele életed vállalkozásába!”...
A Babelé a legjobb mosdó

A Babelé a legjobb mosdó

A Malackaraj.hu szervezésében, az Ariston és az Ecobug támogatásával idén először osztották ki az Év Éttermi Mosdója díjat. A szakmai zsűri szerint a győztes a Babel Budapest, a közönség a Mericano Bar mosdóját szereti a legjobban, a legjobb pelenkázó pedig mindössze...
Drágítja a közétkeztetést az EMMI-rendelet

Drágítja a közétkeztetést az EMMI-rendelet

Az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete június 23-i ülésének egyik témája az V. közétkeztetői szakácsversenyre való felkészülés volt. Némedi József elnök elmondta: azért tervezik idén háromfordulósra az OKÉS versenyt, mert így jobban tudják kezelni az egyre nagyobb...
Új gyártósort avatott a Heineken Sopronban

Új gyártósort avatott a Heineken Sopronban

Megkezdte a termelést a HEINEKEN új, óránként 45 ezer doboz előállítására képes gyártósora Sopronban. Az 1,8 millió euró értékű beruházást a holland társaság éles belső versenyében nyerte el a hazai leányvállalat, melynek eredményeként növekedhet a magyar termékek...
Citromos söritalokat vizsgált a NÉBIH

Citromos söritalokat vizsgált a NÉBIH

15 citromos söritalt vizsgált legújabb terméktesztjén a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH). A mintegy két hónapig tartó teszten a 4 legnagyobb hazai gyártó helyszíni ellenőrzésére is sor került. Az alapanyagok, gyártási folyamatok és késztermékek...
Gluténmentes és házias

Gluténmentes és házias

Budapest IX. kerületében, az Ecseri úti metrómegálló közelében új, gluténmentes ételeket kínáló önkiszolgáló étterem nyílt. A Szederinda házias, egészséges fogásai  új alapanyagok felhasználásával különleges ízvilágot hoznak létre, mely ötvözi a hagyományos ételek...