2015.10.14. | Hírek, Konyha
Elindult a közétkeztető konyhák minősítő rendszerének tesztüzeme, ezzel párhuzamosan zajlik a jogi háttér kidolgozása is. Vendéglátó és közétkeztető szakmai civil szervezeteknek tartott tájékoztatót október 8-án a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH). A...
2015.10.14. | Hírek, Italsor
Több mint 2200 vendéglátó-ipari egységben lesz elérhető ezentúl a Tokaj Kereskedőház borkínálata, miután a cég értékesítési megállapodást kötött a hazai vendéglátóhelyeket ellátó Veritas Borkereskedéssel. A Tokaj Kereskedőház Zrt. értékesítési megállapodást kötött a...
2015.10.14. | Hírek, Italsor
Több mint 60 borászat, szőlőbirtok, családi manufaktúra, pincészet – köztük határon túliak is – vettek részt a szombati Nagy Olaszrizling Kóstolón a Sofitelben. Szinte mindegyik borvidékünk jelen volt, és számos, egyéb szolgáltatást nyújtó cég gazdagította a...
2015.10.11. | Hírek, Italsor
Minden korábbinál nagyobb előzetes érdeklődés övezi az idei Whisky Show-t – hangzott el október7-én azon a kóstolón és „villámképzésen”, amit Kovács Dávid, a Magyarországi Whisky Egyesület elnöke tartott a szép számban érdeklődő újságíróknak. Elmesélte a reneszánszát...
2015.10.07. | Hírek, Italsor
Vadhúsból készült ételek és sörök párosításával folytatódik a Magyar Sörgyártók Szövetségének „Sör mi több” elnevezésű kampánya, amelynek célja, hogy a világszerte reneszánszát élő sör az őt megillető helyére kerülhessen a magyar fogyasztók asztalánál, valamint...
2015.10.07. | Céghírek, Hírek
Mi az oka az egyre komolyabbá váló munkaerőhiánynak? Mit kell tudni a gyümölcsborokról? Miért drágák a kisüzemi sörök? Miben segíthetik a vendéglátást a legújabb informatikai megoldások? Hogyan lett Portugália nemzeti étele egy olyan hal, amely nem az Atlanti-óceánból...
2015.10.07. | Hírek, Külföld
A portugál konyhát alapvetően a történelmi-kulturális tradíciók tisztelete jellemzi, ám nem riadnak vissza az újításoktól sem. Nemzeti ételük azonban egy olyan hal, amelyről túlzás nélkül állítható, hogy történelmet írt. Nehéz elhinni, hogy egy ország ikonikus étele...
2015.10.07. | Alapanyagok, Hírek
„A margarin értéke felől nagyon különbözők a vélemények.” A 19. század utolsó évtizedében kiadott Pallas Nagylexikon szerint a vaj „az a zsíradék, mely az emlős állatok tejéből készül, s emberi táplálékul szolgál.” Ugyanez a lexikon a milleniumi idők margarinjáról...