Tesztelik a közétkeztetők minőségét

Tesztelik a közétkeztetők minőségét

Elindult a közétkeztető konyhák minősítő rendszerének tesztüzeme, ezzel párhuzamosan zajlik a jogi háttér kidolgozása is. Vendéglátó és közétkeztető szakmai civil szervezeteknek tartott tájékoztatót október 8-án a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH). A...
A vendéglátóhelyek felé nyitott a Tokaj Kereskedőház

A vendéglátóhelyek felé nyitott a Tokaj Kereskedőház

Több mint 2200 vendéglátó-ipari egységben lesz elérhető ezentúl a Tokaj Kereskedőház borkínálata, miután a cég értékesítési megállapodást kötött a hazai vendéglátóhelyeket ellátó Veritas Borkereskedéssel. A Tokaj Kereskedőház Zrt. értékesítési megállapodást kötött a...
Bemutatkozott a Rizling Generáció és a BalatonBor címkéje

Bemutatkozott a Rizling Generáció és a BalatonBor címkéje

Több mint 60 borászat, szőlőbirtok, családi manufaktúra, pincészet – köztük határon túliak is – vettek részt a szombati Nagy Olaszrizling Kóstolón a Sofitelben. Szinte mindegyik borvidékünk jelen volt, és számos, egyéb szolgáltatást nyújtó cég gazdagította a...
Lezárult a nevezés az OKÉS 2015 versenyre

Lezárult a nevezés az OKÉS 2015 versenyre

Szeptember 30. volt az idei Országos Közétkeztetői Szakácsverseny (OKÉS) nevezésének határideje, amelyre 26 pályázat érkezett, további kettő megérkezését még várják – jelentette be csütörtökön Némedi József, az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete elnöke. A...
Új helyszínen az idei Whisky Show

Új helyszínen az idei Whisky Show

Minden korábbinál nagyobb előzetes érdeklődés övezi az idei Whisky Show-t – hangzott el október7-én azon a kóstolón és „villámképzésen”, amit Kovács Dávid, a Magyarországi Whisky Egyesület elnöke tartott a szép számban érdeklődő újságíróknak. Elmesélte a reneszánszát...
Sörös vadulás

Sörös vadulás

Vadhúsból készült ételek és sörök párosításával folytatódik a Magyar Sörgyártók Szövetségének „Sör mi több” elnevezésű kampánya, amelynek célja, hogy a világszerte reneszánszát élő sör az őt megillető helyére kerülhessen a magyar fogyasztók asztalánál, valamint...
Megjelent a Vendéglátás magazin októberi száma

Megjelent a Vendéglátás magazin októberi száma

Mi az oka az egyre komolyabbá váló munkaerőhiánynak? Mit kell tudni a gyümölcsborokról? Miért drágák a kisüzemi sörök? Miben segíthetik a vendéglátást a legújabb informatikai megoldások? Hogyan lett Portugália nemzeti étele egy olyan hal, amely nem az Atlanti-óceánból...
Legendás ételek

Legendás ételek

A portugál konyhát alapvetően a történelmi-kulturális tradíciók tisztelete jellemzi, ám nem riadnak vissza az újításoktól sem. Nemzeti ételük azonban egy olyan hal, amelyről túlzás nélkül állítható, hogy történelmet írt. Nehéz elhinni, hogy egy ország ikonikus étele...
Gasztrofotók a múzeumban

Gasztrofotók a múzeumban

Egy nagyszabású World Gastro Photo kiállítás megrendezése is célja a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumnak, amelynek emelete zsúfolásig megtelt augusztus 29-én. Ekkor nyitották meg ugyanis a magyar gasztrotörténelem meghatározó magazinja, a már nem létező...
Margarin vagy vaj?

Margarin vagy vaj?

„A margarin értéke felől nagyon különbözők a vélemények.” A 19. század utolsó évtizedében kiadott Pallas Nagylexikon szerint a vaj „az a zsíradék, mely az emlős állatok tejéből készül,  s emberi táplálékul szolgál.” Ugyanez a lexikon a milleniumi idők margarinjáról...