Meghívó a Gundel-díj Gálaebédjére

Meghívó a Gundel-díj Gálaebédjére

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete idén 5. alkalommal rendezi meg hagyományos évzáró Gáláját, mely az idén 100 éve elhunyt Gundel Jánosra, a híres vendéglősdinasztia alapítójára emlékezik. A 2015-ös év Gálaebédjének kiemelkedő eseménye az MVI által alapított rangos...
Őszi szezonnyitó a csopaki strandon

Őszi szezonnyitó a csopaki strandon

Miután a balatoni strandok bezártak, a csopaki kinyitott, ráadásul egy rendhagyó, Szezonnyitó házibulin október 16-án, szombaton. A szervezők a hagyományteremtés szándékával invitáltak egy szakmai-baráti eseményre, hogy megismerjük a...
Könyvajánló: A borról

Könyvajánló: A borról

Az Alexandra kiadó gondozásában jelent meg Helen Exley rövid könyve. Pompás festmények és a legjobb, borral kapcsolatos idézetek gyűjteménye nem csak borkedvelőknek – a legbölcsebb, a legszellemesebb és a legünnepélyesebb alkalmakra szóló idézetek a bor...
Új konyhafőnök a Budapest Marriott Hotelben

Új konyhafőnök a Budapest Marriott Hotelben

A Duna-parti szálloda peppers! Mediterreanen Grill éttermét immár Maráczi Imre vezeti. A szakember pályafutását szakács gyakornokként kezdte a Kempinski Hotel Corvinus Budapest szállodában és innen küzdötte fel magát a német Michelincsillagos Gasthof & Weingut...
A világ leghíresebb egytálételei között a gulyás

A világ leghíresebb egytálételei között a gulyás

Az egyszerű, paraszti konyha tipikus fogásai voltak hajdanán a mára egy-egy nemzet meghatározó ízvilágát visszaadó egytálételek. A Gusto magazin bécsi kiadása a legjobbak közé sorolja a dél-amerikai chili con carne és a francia bouillabaisse mellett a magyar gulyást...
A VIMOSZ új szabályozást sürget a közétkeztetésben

A VIMOSZ új szabályozást sürget a közétkeztetésben

A közelmúltban a NÉBIH ellenőrei rajtaütésszerű ellenőrzést tartottak a TS Gastro ceglédi telephelyének konyháján és 250 kiló olyan élelmiszert foglaltak le, amelynek lejárt a szavatossága. Az ellenőrök elrendelték a négyezer adagra elegendő romlott hús...
Bocuse d’Or utánpótlásverseny döntő

Bocuse d’Or utánpótlásverseny döntő

Október 18-án, vasárnap kerül megrendezésre a Bocuse d’Or utánpótlásverseny döntője. Az esemény elsődleges célja, hogy a fiatal szakácsok és tanulók közül, szigorú szakmai szempontokat figyelembe véve segítőket találjon a Bocuse d’Or döntőjébe jutásért induló...
Tesztelik a közétkeztetők minőségét

Tesztelik a közétkeztetők minőségét

Elindult a közétkeztető konyhák minősítő rendszerének tesztüzeme, ezzel párhuzamosan zajlik a jogi háttér kidolgozása is. Vendéglátó és közétkeztető szakmai civil szervezeteknek tartott tájékoztatót október 8-án a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH). A...