2015.10.20. | Hírek, Italsor
Október 24-én lesz a nemzetközi premierje a milánói világkiállításon az egységes címkével ellátott, olaszrizlingből készült BalatonBornak, amely a magyar régiós márkaépítés első példája lehet – mondta Kardos Gábor, a bormárkát létrehozó Balatoni Kör elnöke az...
2015.10.19. | Események, Hírek
A Magyar Vendéglátók Ipartestülete idén 5. alkalommal rendezi meg hagyományos évzáró Gáláját, mely az idén 100 éve elhunyt Gundel Jánosra, a híres vendéglősdinasztia alapítójára emlékezik. A 2015-ös év Gálaebédjének kiemelkedő eseménye az MVI által alapított rangos...
2015.10.19. | Események, Hírek
Miután a balatoni strandok bezártak, a csopaki kinyitott, ráadásul egy rendhagyó, Szezonnyitó házibulin október 16-án, szombaton. A szervezők a hagyományteremtés szándékával invitáltak egy szakmai-baráti eseményre, hogy megismerjük a...
2015.10.19. | Hírek, Italsor
Az Alexandra kiadó gondozásában jelent meg Helen Exley rövid könyve. Pompás festmények és a legjobb, borral kapcsolatos idézetek gyűjteménye nem csak borkedvelőknek – a legbölcsebb, a legszellemesebb és a legünnepélyesebb alkalmakra szóló idézetek a bor...
2015.10.19. | Hírek, Karrier
A Duna-parti szálloda peppers! Mediterreanen Grill éttermét immár Maráczi Imre vezeti. A szakember pályafutását szakács gyakornokként kezdte a Kempinski Hotel Corvinus Budapest szállodában és innen küzdötte fel magát a német Michelincsillagos Gasthof & Weingut...
2015.10.19. | Hírek, Konyha
Az egyszerű, paraszti konyha tipikus fogásai voltak hajdanán a mára egy-egy nemzet meghatározó ízvilágát visszaadó egytálételek. A Gusto magazin bécsi kiadása a legjobbak közé sorolja a dél-amerikai chili con carne és a francia bouillabaisse mellett a magyar gulyást...
2015.10.19. | Céghírek, Hírek
A közelmúltban a NÉBIH ellenőrei rajtaütésszerű ellenőrzést tartottak a TS Gastro ceglédi telephelyének konyháján és 250 kiló olyan élelmiszert foglaltak le, amelynek lejárt a szavatossága. Az ellenőrök elrendelték a négyezer adagra elegendő romlott hús...
2015.10.19. | Bocuse d'Or, Események, Hírek
Október 18-án rendezte meg a Magyar Bocuse d’Or Akadémia Egyesület a Bocuse d’Or utánpótlásverseny döntőjét, ahol a 12 fiatal szakácsnak két feladatban – egy számukra már ismert versenytémával: saláta bevert tojás és baguette, illetve egy titkos nyersanyagkosár (lazac...
2015.10.14. | Bocuse d'Or, Események, Hírek
Október 18-án, vasárnap kerül megrendezésre a Bocuse d’Or utánpótlásverseny döntője. Az esemény elsődleges célja, hogy a fiatal szakácsok és tanulók közül, szigorú szakmai szempontokat figyelembe véve segítőket találjon a Bocuse d’Or döntőjébe jutásért induló...
2015.10.14. | Hírek, Konyha
Elindult a közétkeztető konyhák minősítő rendszerének tesztüzeme, ezzel párhuzamosan zajlik a jogi háttér kidolgozása is. Vendéglátó és közétkeztető szakmai civil szervezeteknek tartott tájékoztatót október 8-án a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH). A...