Idén is terítéken a sör

Idén is terítéken a sör

Komlózással nyitotta a 2016-os sörszezont a Magyar Sörgyártók Szövetsége. A sörkultúrát középpontba helyező „Sör mi több” állomásain a gasztronómia mellett idén hangsúlyt kapnak az alapanyagok, a minőségi sörgyártás, valamint a nők és a sör viszonya. A szezonnyitó...
Egészséges és japán

Egészséges és japán

A japánok három alkoholos ital kategóriájából a rizsből készülő szaké és az árpából, édesburgonyából desztillált sócsú már ismertek a hazai piacon, az umesu felhasználási lehetőségei viszont számos innovatív ötletet adhatnak a bártendereknek. A Buddha Bar Hotel...
Találkozzunk a SIRHA-n!

Találkozzunk a SIRHA-n!

Május 9-11. között a Vendéglátás magazin is részt vesz a SIRHA Budapest kiállításon, a Hungexpo A pavilonjában, a G62-es standon, ahol elérhető lesz a magazin legfrissebb száma, valamint nyereményjátékra is invitáljuk a kiállítás látogatóit. A SIRHA Budapest első...
Portugál gasztro-utazás a Gellértben

Portugál gasztro-utazás a Gellértben

Portugália egy teljes hétvégére a Danubius Hotel Gellért falai közé költözik az Ibériai-félszigetre jellemző ízekkel, illatokkal és muzsikával, méghozzá az ELEVEN Tavasz programsorozat keretében május 7-én és 8-án. A szombat esti Portugál Borvacsora egy este erejéig...
„Igazmondó” fagylaltok versenye – felhívás

„Igazmondó” fagylaltok versenye – felhívás

Idén első alkalommal rendezi meg az I. Országos „Igazmondó” Fagyi versenyt a Sisi Alapítvány. A verseny különlegessége, hogy 4 – 14 éves közötti gyermekek bírálják el a benevezett fagylaltokat. A 3 fős szakmai zsűriben már Gundel Károlynak unokája, Gundel János is...
Még lehet nevezni a cukormentes torták versenyére

Még lehet nevezni a cukormentes torták versenyére

Idén is megrendezik a Magyarország Cukormentes Tortája versenyt. A megmérettetésre, amelyen az ország bármely cukrászdája indulhat, június 15-ig várják a recepteket. Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány és a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete által...
Michelin-kalauzt szorgalmaznak Izraelnek

Michelin-kalauzt szorgalmaznak Izraelnek

A világ zsidóságát képviselő ernyőszervezet, a World Jewish Congress (WJC) levélben kérte a Michelin kiadójától egy Izraelről szóló éttermi útmutató publikálását. Ron Lauder, a WJC elnöke levelében „aggodalomra okot adó mulasztásnak” nevezte az izraeli vendéglőkkel...
Vulkánt idéz a legjobb balatoni fagyi

Vulkánt idéz a legjobb balatoni fagyi

Idén 3. alkalommal keresték a Balaton legjobb fagylatját, végül 11. cukrászat közül, a balatonmáriafürdői Florida Fagyizó nyerte a 2016-os év Balaton fagyija címet. A zsűri a kóstolás során nemcsak a megfelelő alapanyagok és technológia használatát, hanem az íz-...
 Bocuse d’Or-élmény 11 étteremben  

 Bocuse d’Or-élmény 11 étteremben  

A Bocuse d’Or Budapesten rendezett európai döntője előtt, a május 6-8-i hétvégén tizenegy magyarországi étterem kínál a Bocuse d’Or által inspirált különleges fine dining menüsort, amelyek mellé a vendégek ingyen fogyaszthatnak S.Pellegrino ásványvizet, valamint...
A Hungast az első fecske

A Hungast az első fecske

Az első fecskeként üdvözölte Zoltai Anna, a NÉBIH osztályvezetője azt a konferenciát, amelyet a közétkeztető Hungast Csoport szervezett beszállítói számára április 28-án a Lurdy Házban. A minőségvezérelt közétkeztetés minősítő rendszerének bevezetése éppen azt a célt...