Olaszország ízei a Sirha-n

Olaszország ízei a Sirha-n

Olaszország a hatodik exportpartnere hazánknak: tavaly 240 millió eurót ért el a kereskedelmi forgalom, és ez 22%-kal haladta meg az előző évi kereskedést. Ezért is fordít kiemelt figyelmet az ICE (Olasz Külkereskedelmi Intézet) arra, hogy a magyar forgalmazók...
Balatoni Vihar minőségi problémák nélkül

Balatoni Vihar minőségi problémák nélkül

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) koordinálásával három nap alatt 89 észak Balaton-parti borászatot és 300 000 hektoliter bort ellenőriztek az élelmiszerlánc-biztonsági szakemberek. A „Balatoni Vihar” elnevezésű akció előzményeként 1000 hektoliter...
Mindent a Bocuse d’Orról

Mindent a Bocuse d’Orról

Komoly szakmai összefogás eredményeként 2016 május 10-11-én Budapest adhat otthont a világ legrangosabb szakácsversenye európai selejtezőjének, amelyre a Sirha kiállítás keretében kerül sor.  Összegyűjtöttük, mit is érdemes tudni a versengésről. A 2012 tavaszán...
Szarvas és kecsege

Szarvas és kecsege

„A Bocuse d’Or Europe versenyen kizárólag magyar alapanyagok lesznek: szarvasborjúhús és kecsege. A gímszarvas borjúk a nyugat-magyarországi, Velencei-tavi és Balaton-környéki erdőkben növekedtek. A tokfélék családjába tartozó kecsege gyakorlatilag alig hozzáférhető...
Felvillanyozva, nem keverve – koktélok a Gourmet-n

Felvillanyozva, nem keverve – koktélok a Gourmet-n

  Idén a belvárosi Blue Fox The Bar is részt vesz május 12-15. között a Millenárison megrendezett Gourmet Fesztiválon. „Kétfajta, erre az alkalomra készült koktélt mutatunk majd be a kiállítás látogatóinak” – mondta el Felhősi Attila vezető bártender. „Azon...
Idén is terítéken a sör

Idén is terítéken a sör

Komlózással nyitotta a 2016-os sörszezont a Magyar Sörgyártók Szövetsége. A sörkultúrát középpontba helyező „Sör mi több” állomásain a gasztronómia mellett idén hangsúlyt kapnak az alapanyagok, a minőségi sörgyártás, valamint a nők és a sör viszonya. A szezonnyitó...
Egészséges és japán

Egészséges és japán

A japánok három alkoholos ital kategóriájából a rizsből készülő szaké és az árpából, édesburgonyából desztillált sócsú már ismertek a hazai piacon, az umesu felhasználási lehetőségei viszont számos innovatív ötletet adhatnak a bártendereknek. A Buddha Bar Hotel...
Találkozzunk a SIRHA-n!

Találkozzunk a SIRHA-n!

Május 9-11. között a Vendéglátás magazin is részt vesz a SIRHA Budapest kiállításon, a Hungexpo A pavilonjában, a G62-es standon, ahol elérhető lesz a magazin legfrissebb száma, valamint nyereményjátékra is invitáljuk a kiállítás látogatóit. A SIRHA Budapest első...
Portugál gasztro-utazás a Gellértben

Portugál gasztro-utazás a Gellértben

Portugália egy teljes hétvégére a Danubius Hotel Gellért falai közé költözik az Ibériai-félszigetre jellemző ízekkel, illatokkal és muzsikával, méghozzá az ELEVEN Tavasz programsorozat keretében május 7-én és 8-án. A szombat esti Portugál Borvacsora egy este erejéig...