Komoly fejlesztés a Tokaj Kereskedőháznál 2017-ig

Komoly fejlesztés a Tokaj Kereskedőháznál 2017-ig

A Tokaj Kereskedőház Zrt. összesen mintegy 17, 1 milliárd forintos beruházással teljesen átalakítja és fejleszti a borászatot. Már elkészült az új palackozóüzem első üteme mintegy 3 milliárd forintból – ismertette Tombor András, a Tokaj Kereskedőház...
Hazai alapanyagok és egyedi kreációk a Stradivariban

Hazai alapanyagok és egyedi kreációk a Stradivariban

„Farm-to-table” koncepciójával és egyedi megoldásaival irányt kíván mutatni a hazai vendéglátásban a Stradivari Étterem, ahol a legkülönlegesebb fogásokat is javarészt hazai termelőktől származó alapanyagokból készítik. Váradi-Szabó Balázs gasztronómiai szakember és...
Söráriummal bővül Szolnok kínálata

Söráriummal bővül Szolnok kínálata

Interaktív sörmúzeum és hozzá kapcsolódó kulturális tér nyílik tavasszal a szolnoki városháza pincéjében. A projekt gazdája, a Szolnoki Városfejlesztő Zrt. 2011-ben nyert mintegy 500 millió forint európai uniós támogatást a pince jelenlegi állapotának kialakítására,...
Közgyűlés a VISZ-nél

Közgyűlés a VISZ-nél

November 30-án tartotta a Vendéglátó és Turisztikai Szakszervezet /VISZ/ VI. tisztújító  Kongresszusát, ahol alapszabály-módosítást, beszámolót és stratégiát fogadak el. A Kongresszus egyetértett: a legfontosabb cél az, hogy ágazatban dolgozók átlagkeresete elérje a...
Gundel-díjas a csopaki Márga bisztró séfje

Gundel-díjas a csopaki Márga bisztró séfje

A Fiatal Szakácsművészeknek járó Gundel díjat Endrédi Zoltán, a csopaki Márga bisztró séfje nyerte el 2015-ben. Gasztronómia kategóriában idén először osztották ki a Gundel Művészeti Díjat a neves kurátorok, Kovács Lázár állandó tag és Kalla Kálmán, a balatoni...
Umami mindenütt

Umami mindenütt

„Mindazok, akik kellő figyelmet fordítanak az ízlelőbimbóikra, a spárga, a paradicsom, a sajt és a hús komplex ízében egy közös, mégis teljesen egyedi, sem édesnek, sem savanyúnak, sem sósnak, sem keserűnek nem nevezhető ízt fedeznek majd fel” – magyarázta Dr. Kikunae...
Összeállt az OKÉS döntője

Összeállt az OKÉS döntője

Lezárultak az ötödik Országos Közétkeztetői Szakácsverseny (OKÉS) elődöntői. A „Tradicionális ételek a modern közétkeztetésben” témában meghirdetett közétkeztetői gasztro kupa 2016-os döntőjébe biatorbágyi, budapesti, hódmezővásárhelyi, kecskeméti, miskolci,...
Átadták a Gundel-díjakat

Átadták a Gundel-díjakat

November 22-én a Kopaszi-gáton az Öbölház Rendezvényközpont volt a helyszíne az idei Gundel Károly díj díszebédjének, amelyet a három nyertes és a Gundel-család tiszteletére rendeztek. A Magyar Vendéglátók Ipartestülete idén másodszor hirdette meg a hazai vendéglátás...
Új vezérigazgató a Tokaj Kereskedőháznál

Új vezérigazgató a Tokaj Kereskedőháznál

Szappanos Pétert nevezték ki a Tokaj Kereskedőház vezérigazgatójának. A szakember tavaly áprilistól vezető tanácsadóként vett részt az állami tulajdonú borászat megújulási folyamatának stratégiai tervezésében, kivitelezésében, a brandépítés és stratégiaalkotás...
Cukrászdát nyit a Parlament Cafe helyén a Szamos

Cukrászdát nyit a Parlament Cafe helyén a Szamos

Az eddig 25 üzlettel rendelkező Szamos Marcipán Kft. jövő tavasszal a Parlament tőszomszédságában nyitja meg új kávézó-cukrászdáját. Amint Szamos László, a cég főcukrásza kijelentette, az évi több mint 3 milliárdos forgalmuk egyharmada külföldön realizálódik, és ebben...