Újborok a Juniborászoktól

Újborok a Juniborászoktól

Márton napjára a borászok is kicsit kifújhatták magukat és már készülnek az újborok is, amelyek első kóstolóját a Juniborászok a Divino Gozsduban tartották. A jövő borászgenerációjának szakmai fejlődését biztosítani kívánó Junibor – Fiatal Borászok Egyesületének...
Magyar-kínai találkozó a tea jegyében

Magyar-kínai találkozó a tea jegyében

A két ország közti kereskedelmi kapcsolatok bővítése érdekében magas rangú kínai szakemberek, hazai Kína-szakértők, a terület minisztériumi felelősei, és a két ország baráti, szakmai közös szervezetei egyaránt jelent voltak a november 11-12.-i teafesztiválon és...
Megjelent a Vendéglátás magazin novemberi száma

Megjelent a Vendéglátás magazin novemberi száma

A megújuló magyar konyha komoly lehetőségeket kínál, hogy a „hasánál fogjuk meg a turistát”, és gasztroprogramokkal akár az ország távolabbi részeibe is elcsábítsuk a nálunk vendégeskedőket – derül ki a Vendéglátás magazin legfrissebb, novemberi számából. Cikkünket...
Gasztrotúra a szomszédoknál

Gasztrotúra a szomszédoknál

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete és Coninvest közös háromnapos ausztriai túrájának résztvevői komoly tapasztalatokkal gazdagodhattak. Kóstoltunk zöldségkoktélokat, gyümölcsbort, snapszot, sört, pezsgőt és borokat, szétnéztünk fűszergyárban, közétkeztetőnél és...
Hasánál fogjuk meg a turistát

Hasánál fogjuk meg a turistát

Világszerte nő a turizmus gasztronómiára épülő szegmense, ami óriási lehetőséget kínál, hogy a hozzánk látogatók hírét vigyék a magyar konyha megújulásának. A különleges kulináris élmények ígérete ráadásul olyan mézesmadzag, amivel az ország legtávolabbi sarkaiba is...
Okos konyhával az élelmiszerhulladék ellen

Okos konyhával az élelmiszerhulladék ellen

Egy felmérés szerint évi 35 ezer tonna élelmiszer landol a kukában a bécsi éttermekben, ezért a város „Smart Kitchen” címmel programot indított, ahol az élelmiszerhulladék csökkentésének néhány egyszerű módszerét ismerhetik meg. A bécsi vendéglőkben a főzéshez...
Történelmi reklámfilm az Unikumtól

Történelmi reklámfilm az Unikumtól

A Zwack Unicum új reklámfilmje 46 másodpercbe sűrítve hirdeti a pozitív életszemléletet, Magyarország elmúlt 225 évének kiemelkedő hőskorszakait a Zwack család és az Unicum történetével párhuzamba állítva. A film november 10-ei premierjén Zwack Izabella és Zwack...
Artisjus-engedmények

Artisjus-engedmények

Az Artisjus elfogadta a Magyar Vendéglátók Ipartestületének javaslatát, amely szerint ne kelljen a vendéglátóhelyeken történő háttér-élőzene után mind az élő-, mind a háttérzenére vonatkozóan jogdíjat fizetni, és a borvacsorák, egyedi rendezvények esetében is kedvező...
Év Bortermelője: idén hat jelölt

Év Bortermelője: idén hat jelölt

A Magyar Bor Akadémia idén 25. alkalommal adja át hazánk legrégebbi és legrangosabb borszakmai elismerését, amelyre borászok és a boros szakma képviselői, étteremvezetők, sommelier-ek és chefek küldték el jelöléseiket. Az idei verseny is izgalmasan alakult. A tavalyi...
Zöldséges-kampány a Nagybanitól

Zöldséges-kampány a Nagybanitól

Szeptemberben a Budapesti Nagybani Piac elindította „Frissen a Nagybaniról” elnevezésű programját, amely azon budapesti zöldség-gyümölcs szakboltokat emeli ki a többiek közül, akik a Nagybaniról, és így a legfrissebb forrásból szerzik be árujukat. Egy hónap alatt már...