Szentek Vacsorája Csopakon

Szentek Vacsorája Csopakon

Különleges vacsora lesz a balatoni Márga bisztróban december 18-án: három kiemelkedő hazai borvidék borászai és három kiváló étterem séfjei egyesítik erejüket egy közös borvacsorán Csopakon.  A mádi Szent Tamás Pincészet, az egri St. Andrea Borászat és a csopaki St....
ManueL: nem csak kávé

ManueL: nem csak kávé

Az olasz családi vállalkozásból nemzetközi kávépiaci szereplővé vált ManueL márka idén ünnepli 40. születésnapját. Magyarországon tizenkét éve van jelen a márka, a szintén családi vállalkozásban működő M. Kávé Import Kft-nek köszönhetően. A ManueL Caffé Hungary...
Flair-show a Mericano GastroBarban

Flair-show a Mericano GastroBarban

A koktélok és flair-showk világában jól ismerik az argentin Delpech fivéreket, hiszen Christian aktív versenyző korában verhetetlen volt, tizenkilencszer lett világbajnok a falir bartendering műfajban, testvére, Rodrigo pedig tizenhatszor volt világelső. Ők és a...
Új tagok, versenyek és szakkönyv a Schnittánál

Új tagok, versenyek és szakkönyv a Schnittánál

Noszlopon, a Lucullus Fogadóban tartott tanácskozásán a Schnitta Sámuel Egyesülethez új tagok is csatlakoztak: Bobák József (Jászberény), Gaál Zoltán (Szolnok), Hartmann Ferenc (Veszprém), Mayer Zsanett (Veszprém), Németh Krisztina (Veszprém), ifj. Pinczés Károly...
Új globális éttermi toplista – francia módra

Új globális éttermi toplista – francia módra

Miután a San Pellegrino támogatásával készülő World’s 50 Best éttermi lista első tíz helyezettje közé az elmúlt négy évben francia étterem nem tudott beférkőzni, a konyhájukra roppant büszke franciák új minősítési rendszert állítottak fel, külügyminiszterük, Laurent...
Átadták az idei Pro Turismo díjakat

Átadták az idei Pro Turismo díjakat

Idén 27. alkalommal adták át a legmagasabb rangú szakmai elismerést jelentő Pro Turismo díjakat. A 12, turisztikai és vendéglátóipari szakember Varga Mihály nemzetgazdasági minisztertől vehette át oklevelét a Parlamentben december 10-én. A díjazottakról idén is...
Elásott csatabárd

Elásott csatabárd

Közhelyesen hangzik, de igaz: az élet mindig hoz meglepetéseket – mint például amikor november elején a Főzdefeszt „brand” közösen ünnepelt a Magyar Sörgyártók Szövetségével. Egymásra találásukról és közös céljaikról beszélgettünk a Főzdefeszt egyik alapítójával és fő...
Fókuszban a magyar termékek a Bocuse d’Oron

Fókuszban a magyar termékek a Bocuse d’Oron

A pesszimista verzió szerint 3000, az optimista szerint akár 10 ezer külföldi látogatót is Budapestre vonzhat jövő májusban a Bocuse d’Or európai döntője. A felkészülésről a Magyar Bocuse d’Or Akadémia elnökségének tagjai tartottak december 10-én sajtóbeszélgetést. A...