Nobel-vacsora: svéd kulináris vizsga

Nobel-vacsora: svéd kulináris vizsga

A leghíresebb svéd, akit minden évben megünnepelnek, kétségkívül Alfred Nobel, aki korántsem lelkiismeret-furdalásból alapította ezt a díjat, amelynek értéke világszerte egyre nő. December elején különösen erős vonzereje van az ünnepségnek, bel- és külföldi látogatók...
Reptéri kampány indult

Reptéri kampány indult

Magyarország turisztikai vonzerőit és az adott helyszínekhez kapcsolódó élelmiszeripari és gasztronómiai termékeket népszerűsítő, fogyasztásösztönző kommunikációs kampányt indított decemberben a Magyar Turizmus Zrt. A Budapest Airport közreműködésével megvalósuló...
Szokatlan szokások

Szokatlan szokások

Hazai hagyományaink töltött káposztás, halászleves, rántott halas, libás, pulykás, tortás, bejglis, fűszeres, fahéjillatú, forralt boros világában nehéz elképzelni a japánok, svédek, etiópok, norvégok, s mások, különösen a grönlandiak karácsonyi ételeit.  ...
Megjelent a Vendéglátás decemberi száma 

Megjelent a Vendéglátás decemberi száma 

A Nobel-díjkiosztó kulisszatitkaitól a hazai hordók sikerén át a világörökségi Champagne-ig és az EDEN-díjas Mecsek Zöldútig – év végi lapszámunkban nem csak a karácsonyi és szilveszteri témák aktuálisak. A tartalomból: Szokatlan szokások – mi kerül az asztalra a...
Hús-vér konyha  

Hús-vér konyha  

Azt gondoljuk, épp ideje volt, hogy a sok „trendi” és egészségtudatos étterem mellett végre legyen olyan is, amelyik a húsimádó hedonistákat igyekszik európai színvonalon kiszolgálni. Gál „Hentesutánzat” József neve már hosszú évek óta ismert az amatőr gasztronómusok...
Gyros betonkeverőből

Gyros betonkeverőből

Egy Pest megyei húsnagykereskedést ellenőrzött december elején a NAV Pest Megyei Adóigazgatóságának megkeresésére a NÉBIH Kiemelt Ügyek Igazgatósága (KÜI). Az eljárás során összesen több mint 22 tonna terméket foglaltak le a szakemberek, valamint felfedeztek egy...
Könyvet adott ki a Schnitta

Könyvet adott ki a Schnitta

A Schnitta Sámuel Magyar Éttermi Kultúráért Egyesület névadója, Schnitta Sámuel munkássága előtt tisztelegve hirdette meg a szakképző iskolák számára a Schnitta Sámuel Országos Szakmai Csapat Emlékversenyt, melyen a három alapszakma (pincér, cukrász, szakács) tanulói...
Ők versenyeznek májusban a Bocuse d’Oron

Ők versenyeznek májusban a Bocuse d’Oron

Ausztriától Törökországig összesen 20 európai ország csapata verseng május 10-11-én Budapesten a Bocuse d’Or Europe válogatón, közülük idén 11-en jutnak tovább a 2017-es lyoni világdöntőre. A kontinensverseny zsűri elnöki posztját tavasszal Hamvas Zoltán, a Bocuse...
Szentek Vacsorája Csopakon

Szentek Vacsorája Csopakon

Különleges vacsora lesz a balatoni Márga bisztróban december 18-án: három kiemelkedő hazai borvidék borászai és három kiváló étterem séfjei egyesítik erejüket egy közös borvacsorán Csopakon.  A mádi Szent Tamás Pincészet, az egri St. Andrea Borászat és a csopaki St....