Megújulva nyitott a budafoki Promontor kertvendéglő

Megújulva nyitott a budafoki Promontor kertvendéglő

A Magyar Éttermi Szövetség januári ülését a tavaly december közepén nyitott budafoki Promontor kertvendéglőben tartotta, az ügyvezető, Juhász Gábor meghívásának eleget téve. A 150 éves múltú helyen egykor működött kocsma, hentesüzlet is, az utóbbi húsz évben azonban...
Közönségszavazás a Torkos Csütörtök logóra

Közönségszavazás a Torkos Csütörtök logóra

A Torkos Csütörtök logópályázatának végéhez érkezve, a héten közönségszavazás keretében derül ki, kinek az alkotását láthatjuk ezentúl a Torkos Csütörtök új jelképeként. A 266 pályázóból előzsűrizés során a Magyar Turizmus Zrt. munkatársai választották ki azt a négy...
Niszkács Miklós és a buborék

Niszkács Miklós és a buborék

2016. január 13-án, 18 órai kezdettel a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban (Budapest, 1036 Korona tér 1.) Niszkács Miklóssal szakmai pályafutásáról és Pezsgő címmel megjelent könyvéről beszélget Horváth Ágnes, a Vendéglátás magazin főszerkesztője....
Tokaji (részleges) nem a műanyag PET-palackos borokra

Tokaji (részleges) nem a műanyag PET-palackos borokra

A tokaji önkormányzat rendelete szerint 2016 elejétől tilos PET-palackban bort árulni és árubemutatás céljából kihelyezni – olvasható a városi önkormányzat honlapján. Tokaj képviselő-testületének 20/2015. (XII.11.) rendelete a közterület-használat rendjének...
Virslik, télen-nyáron

Virslik, télen-nyáron

Januártól decemberig mintegy 30 000 tonna virslit vásárolunk, ám igazi szezonja mindig is az évvégi időszak volt. A háztartásonkénti közel 7,5 kg/év virslifogyasztásban ugyanis továbbra is a szilveszter hoz kiugró eredményeket. A zamatos, szaftos, meleg kolbászkák...
Újdonságok 2016-ban az Artisjustól

Újdonságok 2016-ban az Artisjustól

Egyszerűsödik az adminisztráció és csökken a szerzői jogdíj mértéke a vendéglátóiparban az élőzenei forrásból szolgáltatott háttérzene esetében 2016-ban. Az Artisjus speciális kedvezményt vezet be az 5000 főnél kisebb településeken, valamint elindul az ún. „kísérleti...
Minőségi száraz pezsgőket tesztelt a NÉBIH

Minőségi száraz pezsgőket tesztelt a NÉBIH

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) legújabb Szupermenta terméktesztjén a hazai és külföldi száraz pezsgőket vizsgálta, és összesen 30 terméket teszteltek élelmiszerbiztonsági, minőségi és kedveltségi szempontok szerint. Kisebb jelölési hiányosságok...
Stratégiai megállapodást kötött az Edutus és a Gundel

Stratégiai megállapodást kötött az Edutus és a Gundel

Együttműködési megállapodást írt alá az Edutus Főiskola a Gundel Kft.-vel. Ennek értelmében a Gundel Kft. a főiskolai hallgatók gyakorlati képzésében nyújt segítséget  az intézmény számára, a főiskola pedig nemzetközi kapcsolatrendszere révén speciális képzési,...
Menüsor a felfedezések jegyében

Menüsor a felfedezések jegyében

Az Operaház 2016-os Shakespeare Báljának gasztronómiai kínálatát a Zsidai Gasztronómiai Csoport alakítja ki és valósítja meg. A bál teljes gasztronómiai koncepciója a felfedezések korának bemutatására épül, igazodva ezzel a bál tematikájához. A legkiválóbb...
Megjelent a borkiválóságok könyve

Megjelent a borkiválóságok könyve

A magyar borok minősége egyre javul és ezt külföldön is elismerik – mondta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter a fehér borokat tartalmazó borkiválóságok 2015-ös könyvét bemutatva. Elmondta, a magyar borászok közül egyre többen érdeklődnek a borkiválósági...