Összefogtak a nagy budapesti bálok

Összefogtak a nagy budapesti bálok

A polgári hagyományok iránti elköteleződés jegyében 2016 elején megalakult a Magyar Bálok Szövetsége. Az összefogás olyan báli szervezőket tömörít, amelyeknek az elmúlt években kifejtett munkája hozzájárult a magyarországi báli kultúra népszerűsítéséhez, hagyományai...
Pataki János Emlékversenyre is készülnek a cukrászok

Pataki János Emlékversenyre is készülnek a cukrászok

Számos versenyt szervez a Magyar Cukrász Ipartestület, és új honlapot is indít a minőségi, kézműves cukrásztermékek promóciójának, valamint a fiatal szakemberek motivációjának erősítése érdekében. A Magyar Cukrász Ipartestület idénre is meghirdette a „Magyarország...
Töltött Hold Gasztrovíkend

Töltött Hold Gasztrovíkend

Hagyományteremtő céllal szerveződik háromnapos téli evőbuli a Belvárosi Piacon február 5-7. között. A Töltött Hold Gasztrovíkend elnevezésű rendezvényen az ország neves és még kevésbé ismert, de jellemzően regionális, helyi alapanyagokra építkező éttermei, valamint...
Ifjúsági Chaine Versenyek májusban

Ifjúsági Chaine Versenyek májusban

A Chaine des Rotisseurs Baráti Asztaltársaság az ifjú tehetségek fejlődésének támogatása és nemzeti, majd nemzetközi megmérettetése céljából 2016 májusában ismét megszervezi a 27 év alatti ifjú szakácsok nemzeti válogató versenyét. Az Asztaltársaság hasonló...
Nyílt sommelier-bajnokság

Nyílt sommelier-bajnokság

A Magyar Sommelier Szövetség idén is megrendezi a szakmabeliek országos bajnokságát, amelyre február 21-én, vasárnap a Corinthia Hotel konferenciaközpontjában, a Kávébár Bazár keretében kerül sor. A bajnokság célja, hogy magas szintű megmérettetési lehetőséget...
Vajakat vizsgált a NÉBIH

Vajakat vizsgált a NÉBIH

Vajakat ellenőrzött januári Szupermenta tesztjén a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH). Élelmiszerbiztonsági szempontból valamennyi termék megfelelt az előírásoknak, egyéb szabálytalanságok azonban ezúttal is előfordultak. Összesen 11 termék esetében...
Újdonságok a 7. VinCE Budapesten

Újdonságok a 7. VinCE Budapesten

A 2010-ben még hiánypótló eseményként indított VinCE Budapest rengeteg fejlesztéssel, még nagyobb szakmai hangsúllyal, izgalmas előadásokkal, egyedi kóstolókkal, innovatív megoldásokkal, ritka tételekkel és vásárlási lehetőséggel várja a borszerető közönséget és a...
Semsei Rudolf az Év Vendéglőse

Semsei Rudolf az Év Vendéglőse

A 2001-ben alapított Év Vendéglőse díjjal a Magyar Vendéglátók Ipartestülete olyan szakemberek munkáját ismeri el, akik szakmaszeretetükkel, tudásukkal példaképül szolgálhatnak a felnövekvő generációk és a pályatársak számára. A szakma ezen kitüntetését idén Semsei...
Borbarangolás Badacsonyban, téltől nyárig

Borbarangolás Badacsonyban, téltől nyárig

Február 6-tól újraindul a Badacsonyi Céh Turisztikai Egyesület által tizedik alkalommal szervezett Borbarangolás rendezvénysorozat, a régió borászainak összefogásával. Az egyesület szállásadói közül többen, ezen időszak alatt hétvégi csomagajánlatokkal várják a...
Javuló tendencia a téli ellenőrzéssorozaton

Javuló tendencia a téli ellenőrzéssorozaton

Karosszéria-lakatos műhelyben berendezett halfeldolgozó Fejér megyében; súlyos higiéniai, nyomonkövetési és jelölési hiányosságokkal működő sütőipari cég Csongrád megyében és vásárolt alapanyagokkal trükköző kistermelő Somogy megyében – néhány kirívó eset, amit a...