A pezsgőkről

A pezsgőkről

Telt házat vonzott január 13-án este a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum színháztermében a Vendéglátás magazin szervezésében a pezsgők világáról tartott beszélgetés. Niszkács Miklóst, a magazin szaktanácsadóját Pezsgő című könyve kapcsán kérdezte Horváth...
Étterem és mozi egyszerre

Étterem és mozi egyszerre

Az ital és étel moziban való felszolgálása csak első olvasatra meglepő. A brooklyni Metropolitan Avenue-n található Nitehawk nevű mozi-étterem tulajdonosai film- és ételrajongók, és abban bíznak, hogy a vendégek is hasonlóképpen gondolkodnak. Itt a filmnézés közben...
Elindult a regisztráció a Torkos Csütörtökre

Elindult a regisztráció a Torkos Csütörtökre

A vendéglátóhelyek és a nagyközönség pozitív visszajelzései alapján a Magyar Turizmus Zrt. 2016-ban immár 11. alkalommal szervezi meg néphagyományra épülő gasztronómiai keresletélénkítő akcióját, a Torkos Csütörtököt 2016. február 11-én. Az új arculattal büszkélkedő...
Újjáalakult a MSZÉSZ éttermi szekciója

Újjáalakult a MSZÉSZ éttermi szekciója

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének éttermi szekciója január 11-én, a Gerbeaud házban tartotta újjáalakuló ülését. Az őszi MSZÉSZ közgyűlésen döntöttek a szekciók megújításáról, ezen belül tagozatok szervezéséről – ennek jegyében ültette egy asztalhoz a...
Dűlőngélés a Somlói borvidéken

Dűlőngélés a Somlói borvidéken

A Somló hegy családi pincészetei idén először téli borfesztivált rendeznek, amelyen Vince-napi hagyományőrző programokkal, nyilvános borversennyel és a 2015-ös évjárat legjobb fehérboraival várják az érdeklődőket. Január 23-án Vince-napi népszokások felelevenítésével...
Megújulva nyitott a budafoki Promontor kertvendéglő

Megújulva nyitott a budafoki Promontor kertvendéglő

A Magyar Éttermi Szövetség januári ülését a tavaly december közepén nyitott budafoki Promontor kertvendéglőben tartotta, az ügyvezető, Juhász Gábor meghívásának eleget téve. A 150 éves múltú helyen egykor működött kocsma, hentesüzlet is, az utóbbi húsz évben azonban...
Közönségszavazás a Torkos Csütörtök logóra

Közönségszavazás a Torkos Csütörtök logóra

A Torkos Csütörtök logópályázatának végéhez érkezve, a héten közönségszavazás keretében derül ki, kinek az alkotását láthatjuk ezentúl a Torkos Csütörtök új jelképeként. A 266 pályázóból előzsűrizés során a Magyar Turizmus Zrt. munkatársai választották ki azt a négy...
Niszkács Miklós és a buborék

Niszkács Miklós és a buborék

2016. január 13-án, 18 órai kezdettel a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban (Budapest, 1036 Korona tér 1.) Niszkács Miklóssal szakmai pályafutásáról és Pezsgő címmel megjelent könyvéről beszélget Horváth Ágnes, a Vendéglátás magazin főszerkesztője....
Tokaji (részleges) nem a műanyag PET-palackos borokra

Tokaji (részleges) nem a műanyag PET-palackos borokra

A tokaji önkormányzat rendelete szerint 2016 elejétől tilos PET-palackban bort árulni és árubemutatás céljából kihelyezni – olvasható a városi önkormányzat honlapján. Tokaj képviselő-testületének 20/2015. (XII.11.) rendelete a közterület-használat rendjének...
Virslik, télen-nyáron

Virslik, télen-nyáron

Januártól decemberig mintegy 30 000 tonna virslit vásárolunk, ám igazi szezonja mindig is az évvégi időszak volt. A háztartásonkénti közel 7,5 kg/év virslifogyasztásban ugyanis továbbra is a szilveszter hoz kiugró eredményeket. A zamatos, szaftos, meleg kolbászkák...