Kisorsolták az OKÉS döntő csapatbeosztását

Kisorsolták az OKÉS döntő csapatbeosztását

A 2015-2016-os OKÉS közétkeztetői szakácsversenyt az évről évre emelkedő színvonalnak köszönhetően kiemelt várakozás övezi. Az idei döntőt február 19-én tartják, a FEHOVA kiállítás keretében, az előző napi Bocuse d’Or magyarországi döntő helyszínén. Ezért is kap nagy...
Megérkezett az ibis Styles Magyarországra

Megérkezett az ibis Styles Magyarországra

Egy évvel azután, hogy az AccorHotels valamennyi márkájának üzemeltetését átvette Közép- és Kelet-Európában, az Orbis Hotel Group új szállodamárkát vezet be a magyar piacon két új ibis Styles hotellel Budapesten. Az ibis Styles márkát két meglévő szálloda teljeskörű...
Nemzetközi megmérettetés fiatal szakembereknek

Nemzetközi megmérettetés fiatal szakembereknek

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara a versenyszámok szponzoraival együtt várja azoknak a fiatal szakembereknek, szakmunkásoknak, technikusoknak, főiskolai és egyetemi hallgatóknak, szakközépiskolásoknak és végzős szakiskolai tanulóknak a jelentkezését, akik szívesen...
Borászok Borásza: a jelöltek

Borászok Borásza: a jelöltek

Lezajlott az idei Borászok Borásza szavazás első félideje, ez alapján öt borász jutott a döntőbe: Áts Károly Tokaj Kereskedőház Bacsó András, Tokaj Oremus Bodó Judit, Bott Pince (Tokaj-Hegyalja) Bott Frigyes (Garam-mente borvidék) Ipacs Szabó István, Vylyan Pincészet...
A magyar gasztronómia „csodálatos metamorfózisa”

A magyar gasztronómia „csodálatos metamorfózisa”

Pierre Jury, a legmeghatározóbb kanadai gasztronómiai magazin főszerkesztője a világ harmadik legrégebbi nyomtatott újságjában, a kanadai Le Droit magazinban számol be magyarországi útjáról. Az egyetlen kanadai frankofon gasztronómai orgánum hasábjaira kerülni már...
Elhunyt a világhírű séf

Elhunyt a világhírű séf

Január 31-én holtan találták Benoit Violier-t, a svájci Restaurant de l’Hotel de Ville három Michelin-csillagos séfjét. Az első jelentések szerint önkezével vetett véget életének. A Lausanne melletti Crissierben található éttermet december közepén az új, La Liste...
Paul Bocuse kreációi a Sofitelben

Paul Bocuse kreációi a Sofitelben

Január 28-30. között a Sofitel Budapest Chain Bridge Senses of Sofitel eseménysorozatának keretében ismét neves séfek vendégeskednek Deff Haupt konyhafőnöknél. Ezúttal Gilles Reinhardt, Paul Bocuse lyoni L’Auberge du Pont de Collonges, három Michelin.csillagos...
Ők az Év Szállodái

Ők az Év Szállodái

Január 22-én hirdették ki a 2015-ben immáron harmadik alkalommal meghirdetett, az „Év szállodája” verseny eredményét. A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége és a Magyar Turizmus Zrt. pályázatára 21 szálloda jelentkezett, 5, 4 és 3 csillagos kategóriában. A szakmai...