2016.02.03. | Események, Hírek
A 2015-2016-os OKÉS közétkeztetői szakácsversenyt az évről évre emelkedő színvonalnak köszönhetően kiemelt várakozás övezi. Az idei döntőt február 19-én tartják, a FEHOVA kiállítás keretében, az előző napi Bocuse d’Or magyarországi döntő helyszínén. Ezért is kap nagy...
2016.02.02. | Hírek, Szálloda
Egy évvel azután, hogy az AccorHotels valamennyi márkájának üzemeltetését átvette Közép- és Kelet-Európában, az Orbis Hotel Group új szállodamárkát vezet be a magyar piacon két új ibis Styles hotellel Budapesten. Az ibis Styles márkát két meglévő szálloda teljeskörű...
2016.02.02. | Események, Hírek
A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara a versenyszámok szponzoraival együtt várja azoknak a fiatal szakembereknek, szakmunkásoknak, technikusoknak, főiskolai és egyetemi hallgatóknak, szakközépiskolásoknak és végzős szakiskolai tanulóknak a jelentkezését, akik szívesen...
2016.02.02. | Események, Hírek
Világszerte mintegy 1500 étteremben idén is megrendezik a francia gasztronómia népszerűsítésének napját. Magyarországon kilenc vendéglő vesz részt az akcióban, március 21-én. A Gout de France/Good France keretében többfogásos francia vacsora felszolgálásával várják...
2016.02.02. | Események, Hírek
A Miskolctapolca szívében található Balajti Cukrászda kreációja nyerte el idén a Miskolc torta címet. A versenyre nevezett tortákat idén is neves mesterekből álló zsűri bírálta el, elnöke, Garbóczi Ferenc mestercukrász mellette Mátyás Rudolf Oscar díjas világbajnok...
2016.02.02. | Hírek, Italsor
Lezajlott az idei Borászok Borásza szavazás első félideje, ez alapján öt borász jutott a döntőbe: Áts Károly Tokaj Kereskedőház Bacsó András, Tokaj Oremus Bodó Judit, Bott Pince (Tokaj-Hegyalja) Bott Frigyes (Garam-mente borvidék) Ipacs Szabó István, Vylyan Pincészet...
2016.02.02. | Hírek, Külföld
Pierre Jury, a legmeghatározóbb kanadai gasztronómiai magazin főszerkesztője a világ harmadik legrégebbi nyomtatott újságjában, a kanadai Le Droit magazinban számol be magyarországi útjáról. Az egyetlen kanadai frankofon gasztronómai orgánum hasábjaira kerülni már...
2016.02.01. | Hírek, Külföld
Január 31-én holtan találták Benoit Violier-t, a svájci Restaurant de l’Hotel de Ville három Michelin-csillagos séfjét. Az első jelentések szerint önkezével vetett véget életének. A Lausanne melletti Crissierben található éttermet december közepén az új, La Liste...
2016.01.27. | Hírek, Konyha
Január 28-30. között a Sofitel Budapest Chain Bridge Senses of Sofitel eseménysorozatának keretében ismét neves séfek vendégeskednek Deff Haupt konyhafőnöknél. Ezúttal Gilles Reinhardt, Paul Bocuse lyoni L’Auberge du Pont de Collonges, három Michelin.csillagos...
2016.01.27. | Hírek, Szálloda
Január 22-én hirdették ki a 2015-ben immáron harmadik alkalommal meghirdetett, az „Év szállodája” verseny eredményét. A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége és a Magyar Turizmus Zrt. pályázatára 21 szálloda jelentkezett, 5, 4 és 3 csillagos kategóriában. A szakmai...