Békéscsabán és Tihanyban kapni a legjobb lángost

Békéscsabán és Tihanyban kapni a legjobb lángost

A magyar lángosrajongók ismét döntöttek, és idén is megszavazták a Lángos Voks díjazottjait. Ebben az évben a békéscsabai Mester Lángos Büfé végzett az első helyen, a Balatonnál pedig a Tihanyi Piac Lángossütői immár harmadszorra hozzák el a tómenti trófeát. A Vénusz...
Édességek keletről és nyugatról

Édességek keletről és nyugatról

A desszertrendet hagyományosan a franciák diktálják, de újabban az oroszok is meglepik a szakmát. A trendet alakító termékek olyan neves séfek keze alól kerülnek ki, akik nemcsak a hivatásukat, hanem a technológiát és a kémiát is jól ismerik. Ezért terjed a...
Megjelent a Vendéglátás magazin októberi száma 

Megjelent a Vendéglátás magazin októberi száma 

Álgabonákról, regionális konyháról, szabályozási kérdésekről, komlószüretről és desszerttrendekről is olvashatnak a legfrissebb számban, és az is kiderül, miért is zártak be a kínai hatóságok egy magyar séf vezetésével frissen Michelin-csillagot nyert éttermet...
Tovább korszerűsödött a BGE tankonyhája

Tovább korszerűsödött a BGE tankonyhája

Felújították a Budapesti Gazdasági Egyetem Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Karának tankonyháját. A legkorszerűbb konyhatechnológiai berendezésekkel és eszközökkel ellátott konyha európai szintű, gyakorlati képzési lehetőséget biztosít a hallgatók...
Új SelfCookingCenter a Rationaltól

Új SelfCookingCenter a Rationaltól

Applikáción keresztül kommunikál a szakáccsal, energiatakarékos, LED-világítással felszerelt, és az étel méreteit beszkennelve maga határozza meg a főzési, sütési időt a Rational új konyhatechnológiai gépe, ami kicsi, ámde okos és praktikus. A SelfCookingCenter XS...
Sörös kanapé a Staropramentől

Sörös kanapé a Staropramentől

A Staropramen idén ősszel új szintre elemei az otthoni sörözési élményt, és egy nem mindennapi kampány keretében Magyarországra is elhozza minden sörkedvelő álmát, a számos kényelmi funkcióval és a nélkülözhetetlen sörhűtővel felszerelt különleges bútordarabot, a...
Frisskomlós sörspecialitás a Kozeltől

Frisskomlós sörspecialitás a Kozeltől

A Kozel Első Komlós különleges zöld leveles-komlós dobozban és limitált kiadásban már elérhető a boltokban, először lehetővé téve, hogy a magyar fogyasztók is megismerkedjenek a komlószürethez kapcsolódó specialitással. A sörkedvelők számára az őszi komlószüret igazi...
Először jártak magyarok a WACS világdöntőn

Először jártak magyarok a WACS világdöntőn

A 105 tagországot és közel 10 millió séfet, gasztronómiai szakembert átölelő World Association of Chefs Societes (WACS) által idén Thessalonikiben, szeptember 25-től 27-ig megrendezett világdöntőjén két magyar is képviselte hazánkat: Elek Richárd (Fausto’s, Budapest)...
A Fat Duck ismét három Michelin-csillagos

A Fat Duck ismét három Michelin-csillagos

Visszakapta a tavaly a melbourne-i vendégszereplés miatt elvesztett három Michelin-csillagát a Fat Duck, Heston Blumenthal ikonikus étterme. A legfrissebb brit szigeteki Michelin Guide-ba egyébként 20 új csillagos étterem került be. Három csillagot összesen négyen...