Chaine-versenyek: indul a jelentkezés!

Chaine-versenyek: indul a jelentkezés!

A Chaine des Rotisseurs Világszervezet szabályzatai alapján a Chaine Egyesület idén is megrendezi a magyar szállodákban és éttermekben dolgozó ifjú sommelier-ek és szakácsok részére a nemzeti válogató versenyeket, amelyek győztesei az Ifjúsági Világbajnokságokon...
Egészségtudatos gasztronómia: tejhelyettesítők

Egészségtudatos gasztronómia: tejhelyettesítők

A tejre már régóta nem érvényes az „élet, erő, egészség” szlogen: mind a táplálkozási szakértők, mind a közvélemény szerint az egyik legvitatottabb alapanyaggá vált. A laktózintolerancia és a tejérzékenység felderített eseteinek gyakorisága miatt a vendéglátásnak is...
Wolf András a plázában

Wolf András a plázában

A Westend Food Courtjében nyitotta meg az Eventrend legújabb éttermét, a Séf Asztala, amelynek koncepcióját Wolf András, a Salon étterem és a New York Palota executive séfje álmodta meg. A Séf Asztala létrehozói szerint a törődésről, a gondoskodásról szól, méghozzá...
Fermentáció a konyhában

Fermentáció a konyhában

A legtöbb élelmiszerünk fermentációval készül. A sajt, a kenyér, a sör, a bor készítésének erjesztési technológiái évezredek óta fontos szerepet töltenek be táplálkozásunkban. Ez a technológia voltaképpen a mikroorganizmusok optimálisra hangolt körülmények között...
Söröző és mintabolt a Nagykörúton

Söröző és mintabolt a Nagykörúton

Többszörös díjnyertes kisüzemi sörök és hozzájuk illő, frissen készülő ételek várják február 10-től a vendégeket a Rizmajer Sörházban, a József körút 14-ben, ahol a csepeli sörfőző nyitott háromszintes sörözőt. „Egy valamiben biztos voltam: hogyha egyszer sörözőt...
Megjelent a Vendéglátás január-februári lapszáma

Megjelent a Vendéglátás január-februári lapszáma

Széll Tamásék bravúros szereplése, emelkedő minimálbér, rezisztens szőlőfajták, ciderek, savanyítás, és egy bortanácsadó gondolatai a borstratégiáról – már elérhető a Vendéglátás magazin idei első száma. A tartalomból: Bocuse d’Or: az út Lyonig   Rendhagyó módon...
Ismét nagy nevekkel csábít a VinCE Budapest

Ismét nagy nevekkel csábít a VinCE Budapest

A közép-kelet-európai régióban immár megkerülhetetlenné vált borpiaci találkozó, a VinCE Budapest március 17-19. között nyolcadik alkalommal várja a szakmabelieket és a borok iránt érdeklődőket, 160 kiállítóval, 1000 különböző borral és izgalmas mesterkurzusokkal. A...
Versenyre hívja a közétkeztetőket a NÉBIH

Versenyre hívja a közétkeztetőket a NÉBIH

Országos szakácsversenyt hirdet a NÉBIH a Közétkeztetők és Élelmezésvezetők Országos Szövetsége (KÖZSZÖV) szakmai, a Vendéglátás magazin médiatámogatásával. A Közétkeztetési Szakácsverseny 2017-2018 témája a „tavaszváró ételek a hagyomány és a megújulás jegyében”. A...
Eger és Szekszárd nemcsak párbajozik a bikavérért

Eger és Szekszárd nemcsak párbajozik a bikavérért

A két borvidék borászai együtt dolgoznak azért, hogy újrapozícionálják ezt a tradicionális magyar bortípust. Idén március 3-án az Eger-Szekszárd Bikavér Párbaj keretében a borászoktól személyesen is megtudhatjuk, hogy mit gondolnak a bikavér jelenéről és jövőjéről. A...
KávéBár Bazár új helyszínen

KávéBár Bazár új helyszínen

Február 18-19-én immár nyolcadik alkalommal zajlik a hazai kávé- és bárvilág meghatározó eseménye, a KávéBár Bazár, melynek idén a Kazinczy utcai TESLA Budapest ad otthont. A látogatók a belépőjegy megvásárlásával negyven kiállító termékeit – kávékat, borokat,...