Indul a Bocuse d’Or

Indul a Bocuse d’Or

Január 24-25-én zajlik a Bocuse d’Or döntő Lyonban, ahol a kontinensversenyekről és az egyéb válogatókról bejutó 24 csapat verseng egymással. Az idén 30 éves verseny újra séfek százait mozgatta meg világszerte a 60 nemzeti selejtező során. Ezt követte három...
Ismét indul a fiatal séfek versenye

Ismét indul a fiatal séfek versenye

A S.Pellegrino bejelentette a világ fiatal séftehetségeit elismerő nemzetközi versenye, a S.Pellegrino Young Chef várva várt folytatását. A harmadszor meghirdetett megmérettetésre február elsejétől várják a jelentkezéseket. A 2017-es kiírás több szempontból is...
Téli ízek Etyeken

Téli ízek Etyeken

Január 21-én, az előrejelzések szerinti valódi téli időben forralt borral, Gasztrosétánnyal, tüzes és gőzölgő italokkal, toros ételekkel és igazi mulatsággal várják az Etyekre látogatókat az Etyeki Téli Piknik szervezői. Az Etyeki Pikniket évente négy alkalommal,...
Magyar borok a világ legnagyobb italvásárán

Magyar borok a világ legnagyobb italvásárán

Marius Berlemann, a ProWein-vásárok projektigazgatója tartott tájékoztatót az idei kiállításról az egyik népszerű hazai borbárban. A düsseldorfi ProWein, a maga több mint 6000 kiállítójával a világ legnagyobb borseregszemléje, de más szeszes italból is óriási a...
Születésnapot ünnepelt a MÉSZ

Születésnapot ünnepelt a MÉSZ

A Magyar Éttermi Szövetség januári tagértekezletét a Fülemüle étteremben tartotta január 16-án, amely ezen a napon ünnepelte megnyitásának 17. évfordulóját. A szövetség tradicionálisan a decemberi, évzáró tanácskozását szokta ebben az étteremben megrendezni, még...
Furmint nap február elsején

Furmint nap február elsején

A furmint eredete ugyan nem tisztázott, de olyan régóta műveljük hazánkban, hogy akár sajátunkként is tekinthetünk rá. Magyarországon kívül kevesen foglalkoznak vele, kisebb mennyiségben a szomszédos országokban találunk még ültetvényeket, de már a tengerentúlon is...
Még lehet szavazni a Bocuse-plakátra

Még lehet szavazni a Bocuse-plakátra

2013 óta – vagyis amióta magyarok versenyeznek a Bocuse d’Or lyoni döntőjén – mindkét alkalommal mi nyertük a plakátversenyt. Megfelelő számú szavazattal most is van erre esély. Nemcsak szurkolhatunk az újabb hazai sikerekért, hanem tehetünk is értük, hiszen még...
Generációs különbségek

Generációs különbségek

Miközben egyre több külföldi turista látogat el hazánkba és gőzerővel zajlik a gasztroforradalom, a színfalak mögött komoly közelharcot kell vívni egy-egy szakképzett tapasztalattal bíró munkaerő megnyerése érdekében, legyen szó felszolgálóról, szakácsról, konyhai...
Kávét érlelt a Nespresso

Kávét érlelt a Nespresso

Nem csupán a sajtoknak, húsoknak vagy épp a boroknak tesz jót az érlelés – a Nespresso új, limitált kiadásban kapható Selection Vintage 2014 őrleménye bebizonyítja, hogy a kávék aromája is előnyösen változik az évek során. A Seletion Vintage alapanyaga a magasan fekvő...
Bocuse d’Or visszaszámlálás

Bocuse d’Or visszaszámlálás

A 30. születésnapját ünneplő Bocuse d’Or újabb pozicionálási lehetőséget kínál a magyar gasztronómiának – számoltak be két héttel a lyoni eredményhirdetés előtt a verseny résztvevői. Először négy éve szerepelt magyar versenyző a világ legrangosabb...