2017.01.23. | Bocuse d'Or, Események, Hírek
Január 24-25-én zajlik a Bocuse d’Or döntő Lyonban, ahol a kontinensversenyekről és az egyéb válogatókról bejutó 24 csapat verseng egymással. Az idén 30 éves verseny újra séfek százait mozgatta meg világszerte a 60 nemzeti selejtező során. Ezt követte három...
2017.01.20. | Események, Hírek
A S.Pellegrino bejelentette a világ fiatal séftehetségeit elismerő nemzetközi versenye, a S.Pellegrino Young Chef várva várt folytatását. A harmadszor meghirdetett megmérettetésre február elsejétől várják a jelentkezéseket. A 2017-es kiírás több szempontból is...
2017.01.18. | Céghírek, Hírek
Marius Berlemann, a ProWein-vásárok projektigazgatója tartott tájékoztatót az idei kiállításról az egyik népszerű hazai borbárban. A düsseldorfi ProWein, a maga több mint 6000 kiállítójával a világ legnagyobb borseregszemléje, de más szeszes italból is óriási a...
2017.01.18. | Események, Hírek
A Magyar Éttermi Szövetség januári tagértekezletét a Fülemüle étteremben tartotta január 16-án, amely ezen a napon ünnepelte megnyitásának 17. évfordulóját. A szövetség tradicionálisan a decemberi, évzáró tanácskozását szokta ebben az étteremben megrendezni, még...
2017.01.18. | Események, Hírek
A furmint eredete ugyan nem tisztázott, de olyan régóta műveljük hazánkban, hogy akár sajátunkként is tekinthetünk rá. Magyarországon kívül kevesen foglalkoznak vele, kisebb mennyiségben a szomszédos országokban találunk még ültetvényeket, de már a tengerentúlon is...
2017.01.17. | Bocuse d'Or, Események, Hírek
2013 óta – vagyis amióta magyarok versenyeznek a Bocuse d’Or lyoni döntőjén – mindkét alkalommal mi nyertük a plakátversenyt. Megfelelő számú szavazattal most is van erre esély. Nemcsak szurkolhatunk az újabb hazai sikerekért, hanem tehetünk is értük, hiszen még...
2017.01.13. | Alapanyagok, Hírek
Nem csupán a sajtoknak, húsoknak vagy épp a boroknak tesz jót az érlelés – a Nespresso új, limitált kiadásban kapható Selection Vintage 2014 őrleménye bebizonyítja, hogy a kávék aromája is előnyösen változik az évek során. A Seletion Vintage alapanyaga a magasan fekvő...
2017.01.11. | Bocuse d'Or, Események, Hírek
A 30. születésnapját ünneplő Bocuse d’Or újabb pozicionálási lehetőséget kínál a magyar gasztronómiának – számoltak be két héttel a lyoni eredményhirdetés előtt a verseny résztvevői. Először négy éve szerepelt magyar versenyző a világ legrangosabb...