Eper és mangalica a Gourmet Fesztiválon

Eper és mangalica a Gourmet Fesztiválon

Tavaly először került – a Bocuse d’Or budapesti európai döntője kapcsán – nem étel, hanem alapanyag a májusi Gourmet Fesztivál középpontjába, és a szervezők most is két hozzávalót helyeznek fókuszba. Azonban idén már nem annyira általános a...
Az Év Bortermelője gálaebédjére készülnek a séfek

Az Év Bortermelője gálaebédjére készülnek a séfek

Az Év Bortermelője díjátadó gálaebédje idén is a séfek és a borászok közös ünnepe lesz. A Magyar Bor Akadémia döntése alapján az idei díjazott, Mészáros Pál február 5-én veheti át a legrangosabb borszakmai elismerést. Az erre az alkalomra a Corinthia Hotelben készülő...
Mítoszok és ételek

Mítoszok és ételek

A fantasy irodalmi műfaj egyik elindítója, a Gyűrűk ura, a megjelenésétől számított hat évtized alatt százmillió példányban kelt el. Az ugyancsak fantasy Harry Potter sorozatból négyszázötven millió fogyott. Az okokat kutatva kirajzolódik, hogy a siker mögött nem...
Borszakírók választottak bort

Borszakírók választottak bort

A 2016 áprilisában megalakult, jelenleg 22 tagot számláló Magyar Borszakírók Köre „Super 12” elnevezéssel különleges borversenyt szervezett. A meghívásos verseny első körébe azok a fehér-és vörösborok kerülhettek be, amelyek a tagok szavazatai alapján 2016-ban...
Új ízek a Zsolnay Kávéházban

Új ízek a Zsolnay Kávéházban

Radisson Blu Béke Hotel Zsolnay Kávéháza minden évben hoz újdonságot desszertsorába. A tradíció és megújulás továbbra is alapköve a cukrászati koncepciónak, az idei kulcsszavak a felelősség és a szenvedély. A trendeket követő, ám a tradíciókat is megtartó Bechmann...
Két év után „belsőségesebb” lesz A Séf utcája kínálata

Két év után „belsőségesebb” lesz A Séf utcája kínálata

Bíró Lajos és társa, Forgács Zoltán két évvel ezelőtt nyitotta meg A Séf utcáját a Hold utcai vásárcsarnokban. Sikerük több ismert vendéglátót inspirálta a klasszikus piaci vendéglátás kipróbálására, amelynek mára tekintélyes törzsközönsége alakult ki a csarnokban, a...
Változnak a jövedéki szabályok

Változnak a jövedéki szabályok

Néhány ponton a vendéglátó üzletek életét is megváltoztatja majd az új jövedéki szabályozás. A jövedéki adóról szóló 2016. évi LXVIII. törvényt döntően a 2017. április 1-jét követően keletkezett adómegállapítási és -bevallási kötelezettségekre kell alkalmazni....
Superfood szalonnától húslevesig

Superfood szalonnától húslevesig

„Ha tudatos együttműködéssel, vagy anélkül, de hatással tudsz lenni a véleményvezérekre, automatikusan befolyással leszel arra a csoportra is, amit a továbbiakban már ők befolyásolnak” – ismerte fel Edward Louis Bernays, aki a Chesterfield cigarettamárka megbízásából...
Adj nevet a bornak! – elindult a közönségszavazás

Adj nevet a bornak! – elindult a közönségszavazás

Egyedülálló kezdeményezést indított nyolc hazai borbár a Kárpát-medencei szőlőfajták népszerűsítésére, a tudatos és mértékletes borfogyasztás, összességében a borkultúra széles körben való elterjesztésére, amelybe a közönséget is bevonják. Ennek első lépése egy közös...
A harcsa lett 2017 hala

A harcsa lett 2017 hala

A Magyar Haltani Társaság honlapján októberben elindított közönségszavazáson leadott több mint ötezer szavazat alapján a harcsa az idei év kedvenc hala. A korábbi évekhez hasonlóan most is három „őshonos jelölt” közül lehetett választani. A harcsa a...