2016.12.14. | Hírek, Konyha
Mi történik, ha egy néprajz-szakot végzett, az ételek iránt megszállottan érdeklődő fiatal lány az Egyesült Államokba költözik, és a bevándorlóktól tanul főzni? Egy sokszínű utazás, történelmen, ó- és újhazán át, az amerikai konyha legjellemzőbb, legizgalmasabb...
2016.12.14. | Céghírek, Hírek
Lapunk idei legutolsó számában többek közt tanácsokat adunk a cukrok helyettesítésére, tévhiteket oszlatunk a szuperélelmiszerekkel kapcsolatban, körbejárjuk a jövedéki törvény változásait, és Széll Tamás elárulja a kiváló lángos titkát. A tartalomból: Generációs...
2016.12.14. | Céghírek, Hírek
Jóváhagyták az Artisjus jövő évi, a vendéglátó üzletek és szálláshelyek háttérzene-felhasználására vonatkozó díjszabását. Az egyik legfontosabb változás, hogy megszűnnek a településtípus (pl. gyógy- és üdülőhely, üdülőtelep) kategóriák. Az Artisjus a Magyar Szállodák...
2016.12.13. | Hírek, Italsor
Hagyományosan Mikulás-napon Kunszentmiklós adott otthont a XVIII. Országos Rozé Borversenynek, ahol a borok bemutatásában a Kiskőrösi Evangélikus Középiskola vincellér tanulói voltak a rendezők segítségére. Az idén az eddigiektől eltérően a bírálaton már nem csak...
2016.12.13. | Hírek, Italsor
Az elmúlt évek hagyományainak megfelelően idén is készül az ország legjobb pálinkafőzdéinek közös terméke, a házasítást tavasszal kóstolhatja a közönség. Az ország kereskedelmi főzdéi 2017-ben is bemutatják közös pálinkakülönlegességüket, amelyet évről évre a...
2016.12.13. | Céghírek, Hírek
A Magyar Sommelier Szövetség harmadik alkalommal hirdette ki Par Excellence díjasainak névsorát. A 2014-ben alapított elismerést minden évben olyan szakembereknek ítélik oda, akik termelőként, kereskedőként, vendéglátóként, oktatóként vagy szakíróként „eredményesen...
2016.12.13. | Hírek, Italsor
Nyolc borbár, egy pince, egy borkereskedés és egy boros médium összefogásából fog megszületni az a kékfrankos bor, amellyel a kezdeményezés résztvevői a Kárpát-medence egyik legfontosabb szőlőfajtájára szeretnék a figyelmet felhívni. A közös bor névadásába a...
2016.12.13. | Hírek, Italsor
Két sommelier, két eltérő karakter és ember, mégis, szerelmük tárgya ugyanaz: a tokaji aszú. A #KoccintsAszuval elnevezésű, az aszút népszerűsítő kampányban két örökös magyar bajnok sommelier-t, Fabók Mihályt, a Gundel és Szik Mátyást, a Kollázs pohárnokát kérdeztünk...
2016.12.12. | Céghírek, Hírek
Körtés-fekete teás torta, wasabis macaron, almás-fahéjas chia puding, citromos-marcipános keksz, málna-rózsa szörp – csak néhány azok közül az újhullámos édességek közül, amelyek a frissen megnyílt I Love Kex cukrászda kínálatát alkotják. A különleges ízkombinációkkal...