Amerikai konyha mindenkinek

Amerikai konyha mindenkinek

Mi történik, ha egy néprajz-szakot végzett, az ételek iránt megszállottan érdeklődő fiatal lány az Egyesült Államokba költözik, és a bevándorlóktól tanul főzni? Egy sokszínű utazás, történelmen, ó- és újhazán át, az amerikai konyha legjellemzőbb, legizgalmasabb...
Megjelent a Vendéglátás decemberi száma

Megjelent a Vendéglátás decemberi száma

Lapunk idei legutolsó számában többek közt tanácsokat adunk a cukrok helyettesítésére, tévhiteket oszlatunk a szuperélelmiszerekkel kapcsolatban, körbejárjuk a jövedéki törvény változásait, és Széll Tamás elárulja a kiváló lángos titkát.  A tartalomból: Generációs...
Módosítások az Artisjus díjszabásában jövőre

Módosítások az Artisjus díjszabásában jövőre

Jóváhagyták az Artisjus jövő évi, a vendéglátó üzletek és szálláshelyek háttérzene-felhasználására vonatkozó díjszabását. Az egyik legfontosabb változás, hogy megszűnnek a településtípus (pl. gyógy- és üdülőhely, üdülőtelep) kategóriák. Az Artisjus a Magyar Szállodák...
Rekordszámú pincészet a Rozé Borversenyen

Rekordszámú pincészet a Rozé Borversenyen

Hagyományosan Mikulás-napon Kunszentmiklós adott otthont a XVIII. Országos Rozé Borversenynek, ahol a borok bemutatásában a Kiskőrösi Evangélikus Középiskola vincellér tanulói voltak a rendezők segítségére. Az idén az eddigiektől eltérően a bírálaton már nem csak...
Cseresznyéből készül az Év Pálinkája

Cseresznyéből készül az Év Pálinkája

Az elmúlt évek hagyományainak megfelelően idén is készül az ország legjobb pálinkafőzdéinek közös terméke, a házasítást tavasszal kóstolhatja a közönség. Az ország kereskedelmi főzdéi 2017-ben is bemutatják közös pálinkakülönlegességüket, amelyet évről évre a...
Par Excellence-díjak a MASOSZ-tól

Par Excellence-díjak a MASOSZ-tól

A Magyar Sommelier Szövetség harmadik alkalommal hirdette ki Par Excellence díjasainak névsorát. A 2014-ben alapított elismerést minden évben olyan szakembereknek ítélik oda, akik termelőként, kereskedőként, vendéglátóként, oktatóként vagy szakíróként „eredményesen...
Borbárok keresnek nevet boruknak

Borbárok keresnek nevet boruknak

Nyolc borbár, egy pince, egy borkereskedés és egy boros médium összefogásából fog megszületni az a kékfrankos bor, amellyel a kezdeményezés résztvevői a Kárpát-medence egyik legfontosabb szőlőfajtájára szeretnék a figyelmet felhívni. A közös bor névadásába a...
Aszúval érlelt gondolatok

Aszúval érlelt gondolatok

Két sommelier, két eltérő karakter és ember, mégis, szerelmük tárgya ugyanaz: a tokaji aszú. A #KoccintsAszuval elnevezésű, az aszút népszerűsítő kampányban két örökös magyar bajnok sommelier-t, Fabók Mihályt, a Gundel és Szik Mátyást, a Kollázs pohárnokát kérdeztünk...
Újhullámos sütemények Budán

Újhullámos sütemények Budán

Körtés-fekete teás torta, wasabis macaron, almás-fahéjas chia puding, citromos-marcipános keksz, málna-rózsa szörp – csak néhány azok közül az újhullámos édességek közül, amelyek a frissen megnyílt I Love Kex cukrászda kínálatát alkotják. A különleges ízkombinációkkal...
Alapmű a pálinka világáról

Alapmű a pálinka világáról

Kultúrtörténeti és fogyasztási ismereteket is tartalmaz a Quintesence 2016 – A pálinka világa című könyv, amely december elején jelent meg. Az Ongai Kulturális Egyesület szervezésében zajló Quintessence Competicion (korábbi nevén Ongai Pálinkaverseny) az elmúlt...