Meghívó – grúz üzleti fórum

Meghívó – grúz üzleti fórum

Június 15-én a két állam külügyi tárcái, az MKIK és a EUOCHAMBERS szervezésében grúz-magyar befektetési és üzleti fórumra kerül sor a The Ritz-Carlton Budapestben, ahol számos turizmusban és élelmiszeriparban (főként borászatban) érdekelt grúziai cég képviselteti...
Várják a nevezéseket a hárslevelűk versenyére

Várják a nevezéseket a hárslevelűk versenyére

2017. június 23-án rendezik meg ismét az Országos Hárslevelű Borversenyt. A szervezők ezzel is szeretnék felhívni a figyelmet a fajtára, mert úgy látják, hogy a hárslevelű – az adottságaihoz képest – többre hivatott a hazai piacon. A rendezvény célja az, hogy...
Új intézkedéscsomagot vezet be a HNT

Új intézkedéscsomagot vezet be a HNT

A szőlő- és borágazati stratégia újabb eleme lépett a megvalósulás szakaszába: az idei szüretre már érvényesek lesznek azok az új szabályok, amelyek a szőlőtermelés és a borászat igényeit hangolják össze. A szabályok tervezetét a szervezet márciusban tűzte napirendre,...
Pezsgő Június, a nagy durranás

Pezsgő Június, a nagy durranás

Június 10-én egyedülálló buborékos választékkal találkozhatnak a vendégek a Winelovers Pezsgő Június Nagykóstolón: több mint 30 magyar és 40-nél is több nemzetközi pincészet 150-et meghaladó számú pezsgője, gyöngyöző- és habzóbora várja a látogatókat a Corinthia Hotel...
Megérkezett a Füstlizer

Megérkezett a Füstlizer

A sárvári Sága Foods Zrt. az elmúlt években lezajlott struktúraváltással a Sága-brandet elsősorban a magasabb minőségi kategóriába tartozó termékekre alapozza. Fő termékcsaládja, a Füstli 17 évvel ezelőtti piaci megjelenése óta az egyik legkedveltebb virsli-márka,...
Retro-menüvel ünnepel 60 évet az Auguszt

Retro-menüvel ünnepel 60 évet az Auguszt

Kalandos múltra tekint vissza az Auguszt Cukrászda: az 1870-ben alapított vállalkozást 1951-ben államosították, a családot pedig kitelepítették Taktaszadára, és bár két év múlva visszatérhettek Budapestre, de üzleteiket és iparengedélyüket nem kapták vissza. 1957-ben...
A fagylalt, ahogy Damniczki Balázs elképzeli

A fagylalt, ahogy Damniczki Balázs elképzeli

A Damniczki Budapest cukrász manufaktúra már egy éve kínálja minőségi fagylaltjait a budapesti nagyközönség számára a pesti belvárosban. A tavaly májusban nyitott cukrászda kínálatában a megszokott és megszeretett fagylaltok mellett az idei szezonra sok újdonsággal...
Négy magyar platinaérem a világ legrangosabb borversenyén

Négy magyar platinaérem a világ legrangosabb borversenyén

Kihirdették a világ legnagyobb borversenyeként ismert Decanter World Wine Awards 2017 bormustra eredményeit Londonban: a magyar boroknak négy platina- és tíz aranyérmet ítélt meg a zsűri. A tizennegyedik alkalommal megrendezett versenyen összesen 103 magyar bor...
Lejárt élelmiszerek és egerek egy budapesti étteremben 

Lejárt élelmiszerek és egerek egy budapesti étteremben 

Csaknem 90 kg alapanyag, félkész- és késztermék forgalomból történő kivonását, valamint a melegkonyhás tevékenység felfüggesztését rendelte el a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) egy budapesti étteremben. A vendéglátóhely raktárában több éve lejárt és...